Стереотипите за зодиите - развенчани

Овен

Че бил нетърпелив

Той тича като агне пред майка си, винаги е на крак, припрян е. Има да свърши сто хиляди неща. Не си дава сметка, че е човек – сиреч, възможностите му са ограничени. На всеки Овен е отсъдено да изживее поне три живота в рамките на един. Затова има три пъти повече работа, три пъти по-малко време и трябва да бърза повече от останалите хора. Овенът мрази да си губи времето и презира хората с бавни реакции. На рационално ниво разбира, че не всички може да са така умни, пъргави и способни като него. Но на емоционално просто не може да ги приеме за равностойни.

Телец

Мързяло го, значи

Със сигурност ви се е случвало следното: имате среща с приятел Телец. Навън е студено, вали. 15 минути преди срещата Телецът се обажда, за да каже, че е болен, няма на кого да остави децата, а пък за капак в хола му се е приземила летяща чиния. Тоест, Телецът няма да дойде на срещата. Това той не го прави от мързел, а от реална невъзможност да се помръдне от дивана, след като се е прибрал вкъщи и се е размазал на топличко. Не го обвинявайте. Разберете го! Телецът не е истински мързелив, а обича да релаксира. И не лъже. Просто понякога пропада в паралелна реалност.

Близнаци

Не е последователен

Основното, в което обвиняваме Близнаците, е липсата на надеждност и последователност. Но за тях "непоследователен" не е обида, а белег за интелигентност. Те много дрънкат, сноват като цветарки между хората и обикновено са на три места едновременно, на всичкото отгоре са с по три различни мнения във всеки един момент. Мислят едно, след 15 минути са на друга позиция. Ако се опитате да ги конфронтирате, ще ви отговорят, че умният човек се познава по това, че не е закостенял и може да си променя мнението. Но не се тревожете - щом са обещали, няма да ви подведат, не и за важните неща.

Рак

Чувствителна мимоза

Жените Раци са като бръшлян - красиви и увивни. Страстни до задушаване на партньора. Мъжете Раци са прикрепени трайно за майките си, а ако нямат майки, си намират такива в лицето на съпруга или любима. Всеки порив за самостоятелност от страна на обвързаните с тях хора се приема като предателство и удар право в сърцето. И тогава Раците се засягат. Те страдат, сърдят се и тайно плачат. Не бива да ги наричаме чувствителни мимози, защото тяхната чувствителност не е беззащитна. По-скоро може да ги сравним с месоядното растение росянка - като него са съблазнителни, лепкави и опасни.

Лъв

Не е егоист, неее

Твърди се че Царят на животните е егоцентричен, егоистичен и непрекъснато се нуждае от одобрение и възхищение. Ама това е просто смешно! Родените под този Слънчев знак са перфектни. Те са добросърдечни, щедри и внимателни. Те са хора с Лъвски сърца. Лъвът би направил всичко за семейството и приятелите си. Виж за чуждите не би се помръднал, освен за да им подложи крак, примерно. Лъвът е също така много справедлив. Ако приятел го разочарова или му забие нож в гърба, няма смисъл да очаква прошка. Ако чужд човек се опита да му стори зло, Лъвът ще го смачка като хлебарка.

Дева

Перфекционист? Ама не за всичко

Най-голямата заблуда е, че Девите са пълни перфекционисти. Че към всяко нещо се отнасят с най-голямо внимание и старание да не сгрешат. Въобще не е вярно! Даже Деви, които изглеждат фанатични по отношение на реда и дисциплината, може да бъдат мърлячи в някои отношения. Има Деви, които закъсняват, и Деви, в чиито дом не цари очаквания от всички образцов ред. Някои не си решат косите. Други претупват работата си – обикновено за отмъщение и когато са сигурни, че друг ще понесе отговорността. Дори има Деви, в чиито гардероб дрехите не са сгънати и подредени по цветове.

Везни

Нерешителен ли е?

Най-баналното нещо, което можем да прочетем за Везните, е че вечно се колебаят. Дори за дребни и незначителни неща. Това че по-бавно правят своя избор се дължи на факта, че преценяват по-внимателно възможностите. Овенът би се хвърлил на първото минало през ума му решение. Стрелецът би действал, преди въобще да помисли за последиците. Но Везната предпочита да обмисли и чак тогава да действа. Ето откъде идва твърдението, че са неспособни да избират. Но тази колебливост ни най-малко не им пречи в живота, защото когато се опре до важните неща, Везните знаят какво искат.

Скорпион

Ревнивец и тормозник

Внимание! Ако обидите кученцето на Скорпиона, обиждате самия него и рискувате да ви жилне с отровната опашка. Само той има право да наранява хората и животните, които обича. От любимите си същества изисква пълна преданост и неотклонно 24-часово внимание. Самият той би дал и последната си капка кръв за да ги спаси - при това буквално. Но тази монета си има и обратна страна. Скорпионите действително са деспотични ревнивци и дори пренебрежимо малък повод може да ги накара да се обърнат срещу най-скъпия си човек и да го разпертушинят, както палаво кутре - възглавница.

Стрелец

Бил Гошо Хубавеца

Аз съм Гошо Хубавеца, вечният ерген... За Стрелеца казват, че кръшка, дащен е и може да го обвържете само, ако го уловите с ласо. Макар да има Стрелци, които са сякаш прототип на героя от песента, в когото са влюбени всички - "и женички, и момички", повечето са доста сериозни хора. Причината да им излезе име на хойкащи безделници е тяхната любов към приключенията. Повечето от Стрелците даже не смеят да заспят от страх, че ще изпуснат нещо интересно. Но когато се посветят на кауза или идея, стават напълно сериозни и отговорни хора. Те не са вятърничави - просто мразят руслото.

Козирог

Бил безчувствен сухар

Твърди се, че Козирозите са скучни и безчувствени. Не е вярно! Те са само безчувствени. Стереотипът, че Козирогът е безсърдечен сухар идва от това, че работата е едно от най-важните неща за него - почти толкова важно, колкото кариерата и издигането в обществото. Но... какво правим? Обясняваме един стереотип с друго клише! Нека добавим в защита на Козирозите, че извън работата те са интелигентни, забавни и интересни хора. Някои Козирози дори имат сърце. Причината да ги набедят за лишени от емоции е, че представителите на този знак не обичат да говорят за чувства.

Водолей

Не вярвал на сълзи

За Водолеите се твърди, че са по-студени и безчовечни от Козирога. Така е. Не са от хората, които биха плакали, когато в 235-и епизод Зехра разбере, че страда от смъртоносно заболяване. Ще си кажат, че актрисата е уволнена и затова убиват героинята й. Всяка тяхна реакция е продиктувана от разума и логиката, затова изглеждат безчувствени. Те не са сантиментални и не изпитват и капка съжаление към хленчещи особи, които се опитват да предизвикат съчувствие. Но Водолеите са хора, които реагират дейно и биха се притекли на помощ, ако разберат че някой достоен човек е в нужда.

Риби

По-голям ревльо и от Рака

Твърдението, че Рибата е по-завеяна от старши научен сътрудник Втора степен, е вярно. Всеки от представителите на Водния знак живее в свой свят, различен от света на останалите Риби. Обикновено този свят дори не е паралелен на нашата Вселена. По въпроса за прословутата чувствителност на Рибите - това също е истина. Но не защото са плачливи лигльовци. Представителите на знака са духовни хора, чието Трето око категорично отказва да замижи дори за момент. От това, че постоянно виждат много повече от останалите, на Рибите им се приисква да се свият в някой ъгъл и тихичко да си поплачат.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Хороскоп