Стефка Янорова и Георги Кадурин в премиерната постановка „Племе“

В пиесата се разказва за Били - единственият глух член на семейството.

Ново заглавие представят утре вечер в “Българска армия”

Симеон Дамянов и Луизабел Николова учат жестов език

Утре вечер в театър “Българска армия” премиерно ще бъде представена новата постановка “Племе” от английската режисьорка Нина Рейн. Това е история за вкоренената необходимост да принадлежим към определено място, общност или дом, за нуждата от създаване на смисъл за себе си и за нашите близки. Актьорите Симеон Дамянов и Луизабел Николова няколко месеца изучават жестов език, за ролите си в премиерния спектакъл.

В пиесата се разказва за Били (Симеон Дамянов), единственият глух член на семейството, който през целия си живот е бил уж човекът, с когото всеки е трябвало да се съобразява, но накрая се е получило точно обратното. Отгледан в блестящо изградената система на своите родители (Стефка Янорова и Георги Кадурин), брат и сестра (Ясен Атанасов и Ели Колева), Били е останал невидим.

Онова, което обединява едно племе е общият език, традициите, наследството... Но какво се случва, ако в тази общност има един различен от всички останали и през цялото време не е чувал за какво става въпрос? Най-болезненото е, че самите му родители и най-вече баща му не приемат факта, че този човек е глух и просто има нуждата да бъде част от нещо, от тях.

Големият обрат в сюжета на пиесата идва, когато Били се запознава със Силвия - оглушаващо момиче (Луизабел Николова), която му показва, че е значим. От този момент главният проблем е как “племето” ще се справи с истината, че той вече не им принадлежи, а и най-вероятно никога не е принадлежал.

Историята разказана от Нина Рейн разкрива болките на днешните млади, които са неразбрани от семействата си. Следващите представления са на 10 и 29 февруари.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Изкуства