Оборудват Детски научен център в Бургас

Нападение близо до американска военна база в Афганистан, един загинал и над 65 ранени

Германия отпуска финансова помощ за туристите, засегнати фалита на „Томас Кук“

Правителството търси да си купи нов самолет Изграждат хангар за съхранение и техническо обслужване

35 сигнала за мръсен въздух в Бургас, РИОСВ на крак

Камион блъсна на заден ход баба в Хасково

Прокуратурата разследва насилие над 2-годишно момиченце в детска ясла в Ловеч

Тежка катастрофа между два микробуса на пътя Русе-Бяла

Варна посвети над 200 събития на титлата „Европейски град на спорта 2019“ Финалът дават безплатен концерт и демонстрации

Папа Франциск и Цветан Цветанов са най-търсените личности от България в Google

ЕС не може да приеме Истанбулската конвенция без съгласие на всички държави членки

Правителството осигури 1,38 млрд. лв. за довършването на магистрала „Хемус“

Голям пожар избухна в завод за бои в Екатеринбург (ВИДЕО)

Кола връхлетя автобусна спирка, по чудо няма пострадали

Вижте какво реши Министерски съвет днес, 11 декември 2019 г.

Столичната община пуска 4 асансьора на подлеза на бул.“България“ и ул.“Тодор Каблешков“

Евгени Крусев

Пускаме в експлоатация изградените 4 асансьора на подлеза на бул.“България“ и ул.“Тодор Каблешков“. Това казa при проверка заместник-кметът на София с ресор транспорт и транспортни комуникации Евгени Крусев. Aсансьорите са изградени изцяло за достъп на хората с двигателни проблеми, така че да могат да преминават безпроблемно през това натоварено кръстовище.

„Стойността на обекта е около 315 хил. лв., изградени са 4 асансьора – в четирите ъгъла на кръстовището. Минали са всички приемателни комисии и технически експертизи – напълно сертифицирани са. Оттук нататък продължаваме с програмата на Столична община, която е за осигуряване на достъпност до всички основни точки на града, така че хората наистина да преминават през натоварени булеварди и кръстовища“, каза още Крусев, цитиран от „Фокус“.

Зам.-кметът по транспорт допълни, че за догодина Столична община е планирала да изгради такива съоръжения на спирките „Плиска“ и „Окръжна болница“. „Тяхната стойност ще е над 700 хил. лв. Те са с издадено разрешение за строеж и се очаква наистина при подобряване на метеорологичните условия, тяхното изграждане да започне“, добави той.
Крусев допълни, че в момента се проучват възможностите на спирките, където спират повече средства на градския транспорт, да се сложи маркировка, която да обозначи точното място, където превозното средство ще спре, така че хората с увреждания да знаят къде точно да застанат, за да може платформата му да се окаже точно срещу тях.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.