Стоичков взе три „Златни топки“ от Украйна, отиде в Чернобил (СНИМКИ)

Христо Стоичков „постави на колана си“ три „Златни топки“ от Украйна. Като майстор на невъзможните мисии Камата направи рейд за интервюта със звезди в бившата съветска република по заръка на американския тв гигант „Унивижън“. И така българинът се срещна с най-големите футболни герои на страната – Олег Блохин, Игор Беланов и, разбира се, Андрей Шевченко. Всички те говориха за световното първенство в Русия, на което Стоичков ще е един от основните анализатори на американския тв канал.

„Уникални пичове са – възкликна Камата. - Много е хубаво, когато можеш да видиш какви приятели са „Златните топки“ от Изтока като нас. Неслучайно показахме на Запада, че не сме по-лоши от тях.“

36-2Беланов покани славния №8 в Одеса, за да му покаже местния музей на спорта. По негова заръка и с помощта на двама българи, живеещи в черноморския град там е направен специален кът за Стоичков. Веднага двете „Златни топки“ се снимаха на пристанището с капитански шапки, за да започне интервюто. Беланов бе един от ВИП-гостите на Стоичков по случай 50-ия му юбилей преди две години.

36-3

„Игор е великолепен приятел и велик футболист – разказа Камата пред „Труд“. - А за музея нямам думи. Целият свят може да завиди на това бижу в Одеса. За мен е гордост, че са ми отделили специално място. Видях се и с Алексей Михайличенко, още един от моите гости в София преди две години. Жалко, че не успя и той да вземе „Златна топка“. Футболът в Украйна се развива наистина добре. Бях на гости на „Динамо“ (Киев) – един клуб за пример.“

36-11В „Унивижън“ отдавна знаят, че за Стоичков е лесна задача пред камерата да колекционира „Златни топки“ и решили да го провокират с нещо по-опасно. Репортаж за Чернобил. Отговорих им:„Това да ви е проблемът!“, призна Камата. И за четвърт час организирал екскурзия до града, където в далечната 1986-а се взриви атомна електроцентрала. Посещения на тази територия са само със специален гид. Там е и седалището на единствения футболен тим в града - ФК „Чернобил“, играещ само в украинското първенство в зала. Но поради невъзможността за чести тренировки тимът реално няма шанс за добро представяне.

36-10Преди украинската мисия Стоичков направи подобен удар в колумбийския град Баранкуила. Там пред камерата му застанаха Карлос Валдерама, Рене Игита, Фаустино Асприля, Мауро Силва и Алваро Рекоба. Сега се прибра отново в Маями, за да се готви за световното първенство.

Коментари

Задължително поле