Стоичков откри комплекс „Зизу“

Такава чест друг българин не е получавал!

Естествено става дума за Христо Стоичков, който беше персонален гост на Зинедин Зидан при откриване на спортен комплекс с неговото име в Париж. Преди мача между звездите на Франция и света от 1998 година един куп легенди се събраха около Айфеловата кула. Стоичков сам реши да остане встрани и да гледа отстрани откриването на комплекс „Зизу“. Зидан обаче взе микрофона и извика по него: „Имаме много скъп гост и го молим да дойде при нас. Христо, яви се!“, каза великият французин.

30-3

„Имам много добри спомени от Франция, но и съм запазил много добри приятели – разказа Камата. - Това беше тяхно събитие и нормално трябваше да съм отстрани. Но Юри не ми позволи. Със Зизу после доста си говорихме. Разказа ми за „Реал“ и напускането му. След три поредни титли в Шампионската лига най-нормалното е да поиска почивка. Най-вероятно едва година ще вземе въздух. Заслужил го е. Зидан е един от най-великите футболисти, които светът е виждал. Освен това е и голям приятел.“

30-5

В хотела Стоичков бързо събра нападение на „Барселона“ с общо повече от 200 гола в актива. На неговата маса седнаха холандецът Патрик Клуйверт и французинът Тиери Анри. Триото реши, че им трябва треньор. И светкавично намериха разрешение на въпроса – свободен е Арсен Венгер и седи на съседната маса. С усмивка изкаралият 22 години в „Арсенал“ специалист се присъедини, макар че именно „Барса“ бе един от големите му кошмари в Шампионската лига. Включително и с финала на Шампионската лига през 2006-а точно в Париж, когато „артилеристите“ паднаха с 1:2.

Ако си мислите, че Стоичков е забравил за „Парк де Пренс“, много се лъжете? Камата не пропусна шанса на няколко пъти да припомни на френските си приятели за фиаското им на 17 ноември 1993 година. И тъй като от състава през 1998-а нямаше много от този тим, Стоичков получи официална прошка от вратаря Бернар Лама. „Припомних му за Емо Костадинов, а той ме прегърна приятелски в бара“, разкри Стоичков.

30-4

Цар Футбол наистина е... цар. Толкова много сълзи и радост акумулира, но на първо място създава приятели. А Стоичков доказа край Айфеловата кула, че е големият посланик на България по света.

Коментари

Задължително поле