Стоичков – световен шампион на сняг

Христо Стоичков, капитанът на световния отбор, вдига купата за шампион на снежния мондиал в Ароза. Златен медал взе и доайенът на „Глобал Старс“ Петър Александров.

АРОЗА – Христо Стоичков е шампион на снежния мондиал в Ароза! Кавалерът на „Златната топка“ беше капитан на „Глобал Старс“, както се нарича световния отбор. И не само – Стоичков стана голмайстор №1 на турнира с шест попадения – точно колкото вкара и на САЩ’94, когато България стана четвърта в света. В Ароза обаче „Златна обувка“ не дават.
Стоичков и Петър Александров, двама от Пеневата чета, поведоха световните звезди към втори пореден трофей в 11-ото издание на зимния мондиал. Камата вкара голове във всички мачове с изключение на финала – при 2:3 от Нидерландия на старта, после при 5:3 над Швейцария. Най-голямата атракция бе третият мач. Германия поведе на световните звезди с 2:0, но Стоичков заби хеттрик и дуелът накрая завърши 4:3.
Финалът се превърна в своеобразен реванш. „Лалетата“, водени от носителите на Шампионската лита – близнаците Франк и Роналд де Бур, както Аарон Винтер, поведоха с 6:3. Само че това не им стигна! „Глобал Старс“ изравни за 6:6. И там треньорът на звездите Петер Шмайхел като велик вратар направи голям удар. На вратата застана хърватският нападател Младен Петрич. Той парира два удара на Нидерландия - 3:1.
Стоичков обра овациите и с най-красивия гол в турнира. В първия мач срещу Нидерландия българската мегазвезда вкара от центъра. А дикторът възкликна: „Тоа е класата на „Барселона“!“
Най-много поздравления Стоичков получи от английския корифей в треньорския занаят Рой Ходжсън, който води Швейцария.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят