ФБР пише за Хемингуей, Елвис, Ленън и Марлене Избрани текстове от личните досиета на знаменитостите

Жертвите на коронавируса в Италия станаха 17

Президентът връчи награди за отговорен бизнес

Емисиите от фини прахови частици в Стара Загора са под нормите

Нови 14 случая на коронавирус в Германия

Путин отказал да ползва двойници Предлагали му от съображения за сигурност

Трус с магнитуд 3,1 по Рихтер бе регистриран в Албания

Вирус истерия тресе България (обзор) В аптеките няма дезинфектанти, маски, термометри и противогрипни препарати

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в петък, 28 февруари 2020

Кметовете в община Сливен ще разясняват на хората за коронавируса, нюкясълската болест и инфлуенцата

Затвор за турски гражданин, причинил катастрофа с една жертва и трима ранени

Половин България пие незаконна вода (обзор) 2960 от водовземните съоръжения на територията на страната нямат разрешителни, но се ползват от градове и села

Мъж загина на място при тежка катастрофа на път Е-79

Хванаха товарни автомобили със сладки и сокове без документи и с изтекъл срок на годност

Стадиони вместо нов самолет на властта (обзор) Фалконът ще бъде ремонтиран в Женева

Столицата е домакин на „София гейм уийк“ Информационните технологии формират 5.7% от икономиката на София

Тази седмица столицата е домакин на „София гейм уийк“. Събитието е важно за София. На него младите хора имат възможност да покажат своя талант и опит. Нашият град се утвърди като силно развит в сектора на IT технологиите. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова в приветствие на провеждащата се в града „София гейм уийк“ в присъствието на Н.Пр. посланика на Франция у нас г-н Льобедел и на Германия Н.Пр. г-н Салбер, съобщиха от общината.

2019-01-22-%d1%81%d1%82%d0%be%d0%bb%d0%b8%d1%86%d0%b0%d1%82%d0%b0-%d0%b5-%d0%b4%d0%be%d0%bc%d0%b0%d0%ba%d0%b8%d0%bd-%d0%bd%d0%b0-%d1%81%d0%be%d1%84%d0%b8%d1%8f-%d0%b3%d0%b5%d0%b9%d0%bc-%d1%83По думите на кмета Фандъкова в последните години София се утвърди като регионален център на информационни и комуникационни технологии с над 40 000 заети в IT сектора. Информационните технологии са сред най-бързо развиващите се индустрии като формират 5.7% от икономиката на града.

Производството на видеоигри заема над 20% от икономиката. „Убедена съм, че тези успехи на града се дължат основно на няколко факта – високообразованите хора, които работят тук, инвестициите в публична инфраструктура и развитието на икономиката. Смятам, че професионалистите и иновативните млади хора са големият капитал на София“, каза кметът Фандъкова.

За Столичната община развитието на сектора на IT технологиите означава нови работни места. За да насърчи и развива този сектор, Столична община започна да организира хакатони, на които се поставят конкретни задачи, а след това се помага на победителите да развият своите идеи. Вече има няколко стартъпа, които се родиха след хакатоните.

„София гейм уийк“ се организира от посолствата на Франция и Германия и ще се проведе в три последователни дни в културните институти на Франция, Германия и Полша. Подобни инициативи провокират мисленето, творчеството и изобретателността у младите хора и насърчават творческото търсене и образованието на младите хора.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.