ВАС прекрати делото срещу решението на КЗК за избор на изпълнител на проекта „Турски поток“

„Фолксваген“ готов да плати 80 млн. евро на клиентите си в Австралия

Владимир Путин и Реджеп Ердоган се срещнаха в Анкара (ВИДЕО)

Мегз и гаджето й с условни присъди за инсценираната кражба на мерцедеса й

Медицински университет-Варна прие над 1400 първокурсници Започна обучението на трети випуск военни лекари

Дворецът – Балчик събира творци от три континента на юбилеен арт форум „БезГраници“ Песни на редки езици ще звучат на плажната сцена

Изправят пред съда шофьор, прегазил катастрофирал човек на магистрала „Тракия“

Недоразумение довело до напрежението в „Спартак“ (Плевен)

Двама на съд за контрабанда на цигари

Каракачанов: Имаме готовност срещу бежански натиск от Турция

Турски актьори в списъка на световни красавци

Две деца пострадаха при катастрофи във Варненско

В Бургас учениците са с 403 повече от миналата година 171 деца са се завърнали от чужбина, най- много са от Германия

Как топмоделът Роми Стрийд се храни у дома си (ВИДЕО)

Борис Джонсън потвърди пред Юнкер намерението си страната му да напусне ЕС на 31 октомври

Стоматолог от Разлог на съд, точил пари от НЗОК

Районна прокуратура – Разлог е предала на съд стоматолог от град Разлог по обвинение,че е източвал пари от Здравната каса за дейности, които не е извършвал.

От м. юли 2011 г. обвиняемият Д. работел като лекар по дентална медицина в гр. Разлог. В това си качество до 2015 г. имал сключени договори с Районната здравноосигурителна каса – гр. Благоевград, подновявани всяка година. Като страна по тях, обвиняемият бил изпълнител на първична извънболнична дентална помощ в изпълнение на Национален рамков договор за дентални дейности.

През периода на действието им срещу Р.Д. постъпили сигнали от пациенти – здравно осигурени лица, относно отчетени дентални дейности на тяхно име, които реално на са били извършени от обвиняемия лекар. В тази връзка били извършвани множество проверки от РЗОК – гр. Благоевград – по конкретни поводи и комплексни такива относно цялостната му дейност. Жалби били подавани и до Районна прокуратура – Разлог и Благоевград.

В хода на воденото досъдебно разследване са били установени и други пациенти, спрямо които били извършвани неверни вписвания относно ползвани услуги.

По повод извършените проверки от РЗОК – гр. Благоевград относно дейността на д-р Д. са били констатирани множество нарушения във връзка с установени разминавания и несъответствия във въведените данни. Наложени са му били санкции за извършвани неверни вписвания – манипулации на различна стойност. Същият бил санкциониран по административен ред, като впоследствие наказателните постановления са били отменени от Административен съд – Благоевград и възобновена административно – наказателната процедура. Срещу Р.Д. е било повдигнато обвинение за извършено престъпление.

Установено е, че обвиняемият, вместо да отразява вярно обстоятелствата в издаваните от него документи – амбулаторни листове, спесификации и фактури, издавал документи с невярно съдържание. С действията си той целял документално оправдаване и неправомерно получаване на суми от НЗОК. Действайки по този начин, в периода от 06.07.2011 г. до 29.10.2014 г., лекарят получил без правно основание парична сума в общ размер на 1720.83 лева – собственост на Националната здравноосигурителна каса – гр. София.

Предстои делото да продължи в съда.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.