Дневен хороскоп на Алена за четвъртък, 24.10.2019

На 24 октомври 2019 да почерпят

Григор Димитров отпадна от турнира във Виена

Катер на гръцката брегова охрана мина през лодка с мигранти

Бени Ганц получи мандат от президента на Израел да формира ново правителство

„Капитал” изкара ЕК палач на магистрала “Струма” Източници на “Труд” в Брюксел опровергаха манипулациите в изданието за строителството на трасето Крупник - Кресна

Регистрация по ДДС при реклами във фейсбук

Всички страни от ЕС са се съгласили на отсрочка за Брекзит

Саудитската агенция по храните: Bългарските продукти са висококачествени

Къванч Татлъту заминава за 6 месеца в САЩ

Има задържан за взрива в гаража на адвокат от Монтана

Вдигат осигуровките за свободните професии Повече ще внасят и фермерите

ЦИК разреши привличане като обвиняем на Тома Белев за антисемитизъм Постъпило е мотивирано искане от главния прокурор по досъдебно производство

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в четвъртък, 24 октомври 2019

Министър Танева: Над 600 работни места ще бъдат създадени чрез проекти по подхода ЛИДЕР

Стопанската академия в Свищов договаря обучение на студенти от Египет

Стопанска академия организира състезание „Моят първи бизнес кредит” , Свищов

Делегация от Стопанската академия „Димитър А. Ценов” в Свищов, водена от ректора доц. д-р Иван Марчевски, бе на работно посещение в Египет, където се срещна с ръководствата, преподаватели и студенти от различни висши училища. В състава на делегацията от Свищов бяха още директорът на Центъра за международна дейност – доц. д-р Маруся Смокова, директорът на Центъра за дистанционно обучение – доц. д-р Драгомир Илиев, ръководителят на катедра „Икономика и управление на туризма” – доц. д-р Петя Иванова и координаторът на Евро-арабския център при Стопанска академия – проф. д.ик.н., д.п.н. Карим Наама.

Първото посещение бе във Висшия институт за специфични изследвания в град Гиза, с който Стопанска академия има сключен рамков договор за сътрудничество. В обръщението си към студентите, доц. Марчевски заяви, че обучението в Стопанска академия, ще отвори пред тях нови хоризонти, ще ги направи граждани на света. В презентация пред студенти и преподаватели, доц. Смокова представи магистърските и докторските програми, които свищовската академия развива, условията за прием и настаняване, срокове за кандидатстване и необходими документи.

По време на презентацията, президентът на Висшия институт – проф. д-р Моксен Ел Батран, който бе сред гостите на честването на 80-годишнината в Стопанска академия сподели, че при визитата си е усетил академизма и затова застава зад инициативата именно свищовското висше училище да обучава египетски студенти в представените ОКС „магистър” и ОНС „доктор”.

Проф. Ел Батран, който е и зам.-декан на Аграрния факултет в Каирския университет, пое ангажимент да оказва съдействие при подготовката на документи за кандидатстване в Стопанска академия на техните студенти. Гостите от Свищов проведоха и разширена среща с декани на факултети и ръководители на катедри от Висшия институт в Гиза, чийто интерес беше насочен основно към програми, свързани с туризма и хотелиерския бизнес. Домакините обсъдиха с гостите възможността преподаватели от Стопанска академия да участват в научна конференция, която ще бъде в областта на икономиката, туризма, маркетинга и управлението, и в която ще бъдат поканени за участие и други висши училища от Египет.

В рамките на визитата си в Египет, делегацията от Стопанска академия проведе работни срещи и в две висши учебни заведения в столицата. В Каирския университет срещата бе с декана, зам.-декана и преподаватели от Аграрния факултет. Двете страни обсъдиха възможности за сътрудничество при обмен на преподаватели, съвместни научни изследвания и участия в проекти. По време на посещение в Канадския университет в Кайро гостите от Свищов се срещнаха с декана на икономическия факултет и преподаватели.

Сред темите на разговора бе обсъжданата по-рано идея от страна на египетските партньори, в Стопанска академия да се организира лятно училище по бизнес администрация. Двете страни обсъдиха и одобриха програмата за обучението и уточниха, че лятното училище за египетските студенти в Свищов ще бъде през м. август 2017 г. По време на визита си гостите от Свищов представиха и възможностите за обучение по магистърски и докторски програми в Стопанска академия на възпитаници на Канадския университет в Кайро.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.