Силите на Халифа Хафтар свалиха турски боен дрон

Трети сме по малък държавен дълг

Три приоритета за развитие на Югозапада до 2027 г., София и Благоевград – центрове на растеж

Васил Велев: ВиК дружествата по места са касички за общинските коалиции

Хазартните игри облагани по различен начин (обзор)

Облагане при отдаване на стаи от апартамент на туристи

Националната лотария е 100% законна, държавното тото е безхаберно

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в четвъртък, 23 януари 2020

Военното министерство: Няма да строим на територията на резиденция „Лозенец“

Няма добри пътища до туристическите атракции

До 200 хил. лв. глоба за нелегално гориво (обзор)

Вижте какво ще решава Министерският съвет утре, 23 януари 2020 г.

Румен Радев: Израел превръща пустинята в градина, България върви в другата посока

Само през януари в „Левски“ са вкарани над 2 млн. лв.

Васил Божков: Надявам се премиерът да вземе правилно решение (СНИМКИ, ВИДЕО)

Стопанска академия в Свищов участва във форума „Училището свърши, сега накъде?” Проявата срещна представители на 17 висши училища с ученици от 11 и 12 класове в региона

Стопанска академия „Димитър А. Ценов” в Свищов участва в информационна кампания под надслов „Училището свърши, сега накъде?”, организирана от Ротаракт клуб – Дупница. Целта на младите ротарианци бе да улеснят бъдещите кандидат-студенти при избора им на най-подходящото за тях висше учебно заведение. Събитието, което се проведе в сградата на община Дупница, срещна представители на 17 висши училища с ученици от 11 и 12 класове в региона.

Образователното портфолио и възможностите за кандидатстване в свищовската академия представи Владимир Марков – мениджър локални офиси „Дистанционно и продължаващо обучение” – гр. София и гр. Стара Загора. Над 200 ученици и техните родители се информираха за история на свищовското висше училище и възможностите за кандидатстване в ОКС „бакалавър” през настоящата Кандидатстудентска кампания 2019.

Изложението бе посетено от средношколци от Природо-математическата и Езиковата гимназии в Благоевград, и от 5 училищата в Дупница – СУ „Св. П. Хилендарски”, Профилирана гимназия „Христо Ботев”, Професионална гимназия „Акад. Сергей П. Корольов”, Професионална гимназия по облекло и стопанско управление, Професионална гимназия по транспорт. От щанда на Стопанска академия, който предизвика голям интерес, посетителите получиха информационни материали и се запознаха с условията за кандидатстване и приема в свищовското висше училище за учебната 2019-2020 г.

Отговаряйки на конкретни въпроси от страна на учениците, Владимир Марков поясни какви са условията, начините и таксите за кандидатстване, сроковете за подаване на документи и предимствата на обучение в Стопанска академия. Голям интерес предизвика и възможността за дистанционно обучение в ОКС „бакалавър”. Представено бе съдържанието на образователното портфолио, възможности за студентска мобилност по програма „Еразъм+”, международни студентски бригади и летни практики, кариерното консултиране, финансови стимули и социално-битовите условия, които СА „Д. А. Ценов”, предлага на своите възпитаници. Сред посетителите имаше и ученици от 9 и 10 класове, които споделиха, че още от сега искат да се ориентират за избора на специалност и висше училище, които да им осигурят добра професионална реализация.

Кандидатстудентската кампания за Стопанска академия ще продължи с традиционните посещения и презентации в средните училища в цялата страна.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.