Стоянович поиска селекция и спортен директор (ОБНОВЕНА)

Славиша Стоянович, новият треньор на „Левски“, набързо навлезе в дълбоките води на „Герена“. Словенският специалист вече започна да напипва болните места на „сините“, дошли след ерата „Делио Роси“. 48-годишният наставник отказа да коментира методите на работа на италианеца, но призна, че вече е видял някои от проблемите в играта на столичния гранд.

„От седем дни съм в контакт с всички треньори и ръководители в клуба – обясни Стоянович по време на представянето си на стадион „Георги Аспарухов“. - Получих отлична информация за играчите. Със сигурност обаче ще трябва да се направят по-обстойни анализи. Това, което виждам, е че има някакъв проблем с подготовката. Отборът или е претрениран и от там идва умората след 70-ата минута, или пък няма нужните физически възможности. В двубоя с „Черно море“ видях точно това. В края на мача настъпи и хаос. Има някои позитивни неща в играта, но има и отрицателни. Трябват и нови попълнения. Вижда се, че на дадени позиции има достатъчно футболисти, но на други има дефицит. Типичен пример са крайните защитници. Не може да има само по един играч на тези позиции. Нужен е баланс. Няма нужда да чакаме до зимата, трябва да привличаме сега.“

levski

Запитан дали иска клубът да назначи и спортен директор, опитният наставник обяви: „Да, важно е да има такъв човек, с когото да работя съвместно. Специалист, който да гледа отбора отгоре, докато аз съм долу на терена. Ще бъде от помощ и за връзката между играчите и ръководителите. Но подобно решение трябва да направи клубът. Моето желание е да има такъв пост в „Левски“.

Шампионът с „Домжале“ и „Цървена звезда“ призна, че е привърженик на офанзивния футбол, но допълни, че е важно тимът му да знае и как да се отбранява.

„Отборът трябва да е като акордеон – когато едната част се изтегли напред, другата да стори същото. Трябва да има компактност, разбирателство между отделните линии. Ще държа на дисциплината и отговорността.“

Бившият селекционер на Словения призна, че са му били необходими 5 минути разговор със Спас Русев, за да се съгласи да поеме „сините“.

Стоянович не пропусна да коментира и основният фаворит за титлата „Лудогорец“.

„Гледах някои техни мачове. Прави впечатление, че имат солиден състав. Могат да си позволят да правят ротация, да дават почивка на дадени играчи. И тези, които ги заместват, по нищо не им отстъпват. Иначе съм запознат с българския футбол. Няма слаби отбори, всички гостувания са тежки. Залага се на твърд футбол и не можеш да си позволиш отпускане.“

Новият наставник на „Левски“ обясни, че все още не може да разчита на първия му асистент, който понастоящем работи в школата на Деян Станкович. В щаба му обаче влизат българите Асен Букарев и Валентин Захариев. Не е изключено Тодор Симов, водил отбора в първите два кръга от новия сезон, също да остане на работа като асистент на Стоянович.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ