Георги Вълев от „Килърите“: Властта и бизнесът убиха Петър Христов

Дете е със счупен крак в болница, след като е блъснато на пешеходна пътека във Варна

Премиерът Бойко Борисов обсъди темата за единния цифров пазар с министър-председателя на Люксембург Ксавие Бетел

Удължиха извънредното положение в Турция с още три месеца

Вижте акцентите от броя на „Труд“ в петък, 19 януари 2018

Отвод на съдията по делото Мартин Петров – „УниКредит Булбанк” Бивша служителка на трезора обявена за национално издирване

Цветан Цветанов проведе серия от работни срещи в Лондон

Германия задмина САЩ като световен лидер Рекордно ниско доверие към Съединените щати, изпреварва ги и Китай

Екатерина Захариева: Договорът за добросъседство с Македония няма да остане само на хартия

Турция търси руска подкрепа за щурм в Сирия САЩ отричат за новата “сирийска армия”

500 милиона лева търсят общините за туризъм Най-скъпият проект в картата на ресорното министерство е на община Челопеч за Моторспорт парк на стойност 120 млн. евро

Влак блъсна изоставена каруца в Казанлък, спряно е жп движението между София и Бургас 

Румен Порожанов: България притежава значителен потенциал за производство на качествена продукция

Божидар Данев, председател на АОБР, пред “Труд”: Зелените блокират инвестиции и работни места Когато икономиката не се развива, няма работа и увеличение на доходите

Кремъл: Новият закон за суверенитета на Киев се равнява на подготовка за война

Стоян Мирчев: законите за обществените поръчки не е в интерес на бизнеса

Снимка: Фейсбук

„Част от процедурите в конкретни закони, касаещи браншови организации, са направени така, за да печелят само определени фирми. В този смисъл законите за обществените поръчки и съдебната система се нуждаят от промени“. Това заяви водачът на листата в 20-ти МИР- Силистра от „БСП за България“ Стоян Мирчев на среща с представители от местната структура на Камарата на стоителите. С него бяха и кандидадът за народен представител Вяра Емилова и областният и общински координатор на БСП-Силистра Георги Кирилов. „Тези срещи с браншовите организации са много важни, защото без диалог няма как да се случат промените“, подчерта Стоян Мирчев.

От Камарата на строителите в Силистра, представлявана от нейния председател инж. Димо Мирчев, акцентираха върху няколко основни проблема- законите за устройство на териториите /ЗУТ/ и за обществените поръчки /ЗОП/ на практика са тромави, за дъмпинга в търговете, за липсата на млади специалисти – от майстори и техници в определени специалности до инженери, предпочитащи работата в чужбина, както и за случаите с незаконното строителство. „Единственото държавно училище в област Силистра, което подготвя кадри за този бранш – Техникумът по строителство „Пеньо Пенев“ е в много тежка ситуация. В момента имаме 50 ученика и 100 души, които учат задочна форма. Бъдещето на това училище съвсем не е сигурно“, каза директорът на учебното заведение инж. Георги Аврамов.

„Тъкмо поради тези причини, в някои закони има нужди от промени, за да се избегнат тромавите процедури“, отговори на въпросите Стоян Мирчев. Той подчерта, че БСП предвижда създаването на националната образователна карта, имаща за задача да посочи необходимостта от кадри по съответните региони, а това ще доведе до съживяване на икономиката, чрез образованието. „Тази карта ще се базира на връзката: държава -община – бизнес, което ще гарантира възстановяването на техникуми и професионално образование“, каза Мирчев.

По думите му, една от главните задачи на БСП е да възстанови силната държавна икономика с един от основните стълбове в тази насока – националната образователна карта, която трябва да посочи необходимостта от конкретни специалисти по области.

Избори 2017. Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.