Стрелба заради момиче в Слънчев бряг, намесена и дрога

Снимка: Архив

Стрелба с газови пистолети огласи курорта Слънчев бряг по малките часове. Първоначално летовниците помислили, че става дума за втора серия от войната между групировките на Митьо Очите и Божо Кравата. Дори плъзнаха слухове, че в обстрелвания автомобил била намерена дрога.

По-късно лично директорът на ОД МВР Бургас Калоян Калоянов обясни, че в дъното на престрелката бил скандал за момиче.

Две компании - арменците - А.О. и А.А., живеещи в Пловдив, и трима души от Димитровград се скарали заради красавицата- 20 годишната К.Г. от Бургас.

Скандалът се разразил пред хотел "Кокиче". Арменците стреляли от автомобила си - Рейндж Роувър, с газови пистолети. Тогава опонентите им, които заедно с момичето работят в комплекса - направили на сол стъклата на джипа.

Арменците са били засечени с джипа в района на ресторант "Каручката" и арестувани, а другите участници в инцидента, са задържани в хотелска стая. Това са З.Г., на 20 години, и връстниците му С.В. и А.Т. Задържано е и момичето.

Извършени са разпити на свидетели – очевидци на инцидента, като са иззети записи от видеокамери, покриващи района. По случая e образувано досъдебно производство за хулигански действия.

При последвалите процесуално-следствени действия е извършено претърсване в квартирата, ползвана от димитровградчаните, като са намерени и иззети няколко плика със суха зелена тревна маса / канабис с общо тегло 70-80 грама/,  за което е в Районно управление - Несебър образувано бързо полицейско производство срещу З.Г.

Коментари

Задължително поле