Строят 120 детски площадки в София

Столичният кмет Йорданка Фандъкова провери изграждането на градинка на ул. „Черковна”

С пилотен проект за 2 млн. лв. отделят децата от колите в междублоково пространство

50% от катерушките - достъпни за деца с увреждания

Това лято ще бъдат построени над 120 детски площадки във всички райони на София. Столичната община е осигурила средства за строежите, обяви кметът на града Йорданка Фандъкова по време на проверка на новата градинка на ул. „Черковна”.

„Създадохме програма, с която влязохме в кварталите с реконструкция или изграждане на малки паркови пространства и ще продължим с тази политика. Тук се намираме на една от тях в „Подуяне”, каза Фандъкова. Общината е инвестирала 200 хил. лв. в този парк с новите детски площадки, алеи, пейки, кошчета и растения. Част от средствата са от приватизационния фонд на София. Нови градини са построени и в „Оборище” и „Манастирски ливади-изток”.

Площадката на ул. „Черковна” оборудвана и със съоръжения, пригодени за ползване с инвалидна количка. Общината има изисквания 50% от катерушките в площадките да могат да се ползват от деца с увреждания и такива са построени на всички площадки в града.

Отделно районната администрация в „Левски Г” подготвя пилотен проект за 2 млн. лв., с който ще се отдели зоните за игра на децата с тези за коли и спорт в пространството между блокове 9, 10, 11, 12 и 13. Ще бъде обособено мястото за паркиране и създадени детска площадка, спортна площадка, нова улица и озеленяване.

 

Столичната община ремонтира седем моста

Обновяват съоръжения в Триадица, Банкя, „Бояна” и Витоша

Реконструкция над Околовръстния път за 306 000 лв.

Тази година Столичната община планира да ремонтира мостове на ул. „Деспот Слав” в район Витоша, ул. „Момина скала” в кв. „Бояна”, ул. „Т. Джебаров” в Триадица и две от съоръженията в Банкя, съобщиха пред „Труд” от градската управа.

В сряда започна и основният ремонт на моста над Околовръстния път на входа на с. Кривина. Проектът струва 306 000 лв. и е с изпълнител „Калистратовгруп” ООД. Някои дейности от реконструкцията ще застрашат сигурността на минаващите под моста коли по Околовръстното шосе. Когато те се извършват ще бъде въвеждана временна организация на движението. Обектът трябва да е готов за 45 дни.

До 7 юли пък ремонтират фугите на моста на ул. „Черковна” над бул. „Ген. Д. Николаев”.

Коментари

Задължително поле