Студенти от ВТУ посетиха Народното събрание по покана на депутата от ГЕРБ Станислава Стоянова

47 възпитаници на ВТУ посетиха Народното събрание в една от най-активните парламентарни седмици, когато се приема държавния бюджет за следващата година.

В сряда студенти, обучаващи се в бакалавърска и магистърска степен, и докторанти по право, педагогика, философия и политология, имаха възможност да наблюдават част от пленарното заседание, докато депутатите гласуваха на второ четене Законопроект за бюджета на държавното обществено осигуряване и бюджета на Националната здравноосигурителна каса.

Визитата бе по инициатива на великотърновския народен представител от ПГ на ГЕРБ Станислава Стоянова, която е член на парламентарната комисия по образование и наука и на комисията по земеделие. Стоянова отправи тази покана към младите хора в навечерието на студентския празник.

В една от заседателните зали на парламента посетителите проведоха разговор със своя домакин Станислава Стоянова, с председателя на бюджетната комисия Менда

Стоянова и други народни представители. Те обсъдиха някои от основните приоритети, заложени в бюджета за 2018г., който предстои да бъде приет. Сред разискваните въпроси, свързани с образователната сфера бе предвиденото в бюджета увеличаване на докторантските стипендии, а също допълнителните стипендии за приоритетни професионални направления, за което са обезпечени 7.7 млн. лв.

Младите българи трябва да са целеустремени и по-активни, вместо да очакват единствено външна мотивация и чужда помощ, споделиха становище студенти, които обсъдиха с депутатите и възможностите за реализация на младите хора в страната.

След визитата в парламента, групата е посетила и Външно министерство, по покана на зам.-министър Георг Георгиев, обясни народният представител Станислава Стоянова.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Образование