Откриха болно от африканска чума прасе и над Перущица

Задържаха полицай, взел 850 лв. за да скрие призовка за превишена скорост до изтичане на давността

Повдигнаха обвинение на собственика на депото за отпадъци, запалили се под магистрала „Струма“

Меган и Хари замениха Испания с Франция

Президентът Радев назначи бивш лидер на младежкия СДС за началник на кабинета си Годините в синия комсомол липсват в разпространената от "Дондуков" 2 биография на Калоян Методиев

С 630 нови дървета обогати зелената среда Общината в Търговище

Две жени от Каварна станаха жертви на телефонни измами

Потушен е пожарът между софийските села Реброво и Владо Тричков

15-годишно момче е в болница със счупена челюст след побой в Добрич

„Росатом“ подаде заявление за стратегически инвеститор по проекта АЕЦ „Белене“

Започва проверка в Спешния център в Сливен заради смъртта на 7-годишното дете от Сотиря

Два нови социални центъра разкрива община Велико Търново Те ще подпомагат лица с психични разстройства и тежки множествени увреждания

Храните, които не подозирате, че може да съхранявате във фризера Сред тях са ядките, доматеното пюре и кафените зърна

Променят правилата за отглеждане на кучета в Търново по искане на граждани В паркове и градини животните задължително на повод с дължина до 2 метра

Джордж Р. Р. Мартин: Сериалът по „Игра на тронове“ не ми се е отрази добре

Студентският съвет на Стопанската академия в Свищов иницира научна конференция

Традиционната годишна студентска научна сесия, организирана от Студентски съвет при Стопанската академия „Димитър А. Ценов” в Свищов, за пореден път даде възможност на студентите да натрупат опит в презентирането и да споделят свои научни идеи. Форумът бе открит от зам.-ректора по студентска политика и институционални комуникации, доц. д-р Николай Нинов.

„В месеца, който ние наричаме „студентски”, в годината, в която празнувахме 80-ата годишнина на Стопанска академия имахме много поводи за радост. Вашето участие тук показва, че студентите са жадни за науката и искат да я споделят”, каза доц. Нинов.

Научната сесия се проведе в три направления – „Икономика, държава и общество”, „Финанси, застраховане, отчетност”, „Бизнес, мениджмънт, маркетинг”. Представянето на участниците в първите две направления оценяваше жури, председателствано от проф. д-р Йордан Василев – декан на факултет „Финанси”, а студентите в третото направление оценяваше жури с председател проф. д-р Виолета Краева – декан на факултет „Мениджмънт и маркетинг”.

Във форума се включиха 55 студенти от различни курсове и специалности от ОКС „бакалавър” и „магистър”, които представиха 49 доклада – 27 в първите две направления и 22 в третото направление. Двете комисии отличиха най-добрите участници и класираните на първите три места получиха награди, които им връчиха председателите на журитата.

В направления „Икономика, държава и общество” и „Финанси, застраховане, отчетност” бяха присъдени две първи, две втори и три трети награди. Затруднени от отличното представяне на студентите се оказаха и членовете на журито в направление „Бизнес, мениджмънт, маркетинг”, които присъдиха по две награди за първо, второ и трето място.

Представените разработки ще бъдат публикувани в специализирания сборник с доклади, издание на Стопанска академия.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.