Уран и Нептун са били донесени в Слънчевата система от друга галактика

Оставиха в ареста девет от задържаните служители на ДАИ – Благоевград

Няма предпоставки за екстрадирането на Желяз Андреев, заяви Сотир Цацаров

Адвокатът на шофьорката от магистрала “‘Тракия”: Предприела е изпреварване, след което споменът й е неясен

Какво да правим с дете, което се буди в 4 ч през нощта

Сърбия трябва да присъства на срещата в София, заяви Вучич

Рибари в Силистра се оплакват от тормоз на румънски граничари

УНИЦЕФ: Едно от всяко седмо дете в света не е ваксинирано

Репортери без граници: Омразата към журналистите, която се засилва в Европа и САЩ, е заплаха за демокрациите България е на 111 място по свобода на печата в света

Евростат: Всеки трети българин живее в сериозен риск от бедност

Тръмп нарече Ким Чен-ун „много отворен“ и „много почтен“ човек

Най-малко 10 загинали при пожар в нелегален нефтен кладенец в Индонезия

Мач на кило кръв и метър кожа

“Левски” без загуба вече 21 години

Царица Елеонора се поболява на фронта Дължим спасяването на Боянската църква на втората съпруга на Фердинанд

Студентският съвет на Стопанската академия в Свищов иницира научна конференция

Снимка: Стопанска академия в Свищов

Традиционната годишна студентска научна сесия, организирана от Студентски съвет при Стопанската академия „Димитър А. Ценов” в Свищов, за пореден път даде възможност на студентите да натрупат опит в презентирането и да споделят свои научни идеи. Форумът бе открит от зам.-ректора по студентска политика и институционални комуникации, доц. д-р Николай Нинов.

„В месеца, който ние наричаме „студентски”, в годината, в която празнувахме 80-ата годишнина на Стопанска академия имахме много поводи за радост. Вашето участие тук показва, че студентите са жадни за науката и искат да я споделят”, каза доц. Нинов.

Научната сесия се проведе в три направления — „Икономика, държава и общество”, „Финанси, застраховане, отчетност”, „Бизнес, мениджмънт, маркетинг”. Представянето на участниците в първите две направления оценяваше жури, председателствано от проф. д-р Йордан Василев – декан на факултет „Финанси”, а студентите в третото направление оценяваше жури с председател проф. д-р Виолета Краева – декан на факултет „Мениджмънт и маркетинг”.

Във форума се включиха 55 студенти от различни курсове и специалности от ОКС „бакалавър” и „магистър”, които представиха 49 доклада – 27 в първите две направления и 22 в третото направление. Двете комисии отличиха най-добрите участници и класираните на първите три места получиха награди, които им връчиха председателите на журитата.

В направления „Икономика, държава и общество” и „Финанси, застраховане, отчетност” бяха присъдени две първи, две втори и три трети награди. Затруднени от отличното представяне на студентите се оказаха и членовете на журито в направление „Бизнес, мениджмънт, маркетинг”, които присъдиха по две награди за първо, второ и трето място.

Представените разработки ще бъдат публикувани в специализирания сборник с доклади, издание на Стопанска академия.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.