Полицаи открили 5 кашона фойерверки и 10 димки на стадиона преди мача Арда-ЦСКА

Над 12 000 са имениците на Никулден във Варна

Убиец на фелдшера от Орешник остава в ареста

Русия и Турция ще подпишат договор за доставка на още ракети С-400 през 2020 г.

Каракачанов: Добри отношения с Русия, но не да бъдем третирани като малките деца на Балканите Морският център на НАТО ще бъде в Пункта за базиране -Варна, съобщи вицепремиерът

Д-р Светлана Поченкова: От болен бъбрек може да се куца Световно признатият остеопат поставя диагнози и лекува само с ръце

Георги Пройнов е изгоненият дипломат от посолството ни в Москва

Нападение срещу американска военна база в Сирия

Корнелия Нинова: Напусна ни една от най-ярките личности, творец с мисия и човеколюбие – Стоянка Мутафова

Съдят шофьор за смъртта на пешеходка Жената била прегазена от камион, починала 10 дни след инцидента

Свищов подменя уличното осветление с енергийно ефективно Финансирането в размер на 8,2 млн. евро е по Програма "Възобновяема енергия, енергийна ефективност, енергийна сигурност"

Всеки четвърти българин никога не е ползвал интернет 75.1% от домакинствата имат достъп до мрежата в домовете си

Безплатен курбан от пет вида риба и вино През 2020-та в града ще се родят повече момчета

Хулиган плаща 3 000 лв. обезщетение на полицай

МВР хвана 1330 шофьори, паркирали на места за хора с увреждания

Субсидират читалищата в Търговище с близо 484 000 лв. Средствата за всяко от 38 звена се определят и според дейността им

Близо 484 000 лв. ще получат читалищата в Търговище за дейността си през тази година. Средствата са годишната държавна субсидия за дейността и издръжката на всички 38 такива звена в областната община.

Разпределянето на финансирането става от комисия, която определя субсидията за всяко читалище на база централизирани критерии. Те стъпват на дейността на читалищата през миналата година, представената програма за работата им за настоящата, материално-техническата база и други.

Отпуснатите средства се ползват, освен за възнаграждения на работещите и издръжка на читалищата, също и за обезпечаване на дейността им, уточняват от местната администрация.

От своя страна тя също инвестира в читалищата, като прави ремонти на сградите, подменят се дограми и се извършват други дейности по базите им. Миналата година са обновени сградите на три селски читалища. За тази са планирани още три.

От общинското кметството подпомагат и дейността на съставите им, като осигуряват средства за транспорт и участие в различни регионални и национални форуми, за чествания и други.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.