На 7 април 2020 да почерпят

Телците да проявят търпение, Водолеите стабилизират финансите си – Дневният хороскоп на Алена

Стилиян Петров: До няколко месеца ще обявя дали се кандиратирам за президент на БФС

Коронавирусът – тор за графоманията Сред мераклиите за слава преобладават неразбрани поети

Улица в Ню Йорк е №1 по сделки с луксозни имоти Средната цена е 38,5 млн. долара

Строят апартаменти за възрастни хора

Броят на смъртните случаи от коронавирус в САЩ надхвърли 10 000

Коронавирусът предпочита мъжете

Франция съобщи за още 833 смъртни случая от Covid-19

Отмениха вечерния час в област Стара Загора

Ниските лихви повишават инвестициите в имоти Полша привлича много капитали

МЗ пуска Национална информационна система за борба с COVID-19

Пробват над 300 терапии за COVID-19

Българи от чужбина наемат жилища с виртуален оглед

Депутатите без заплата до края на извънредното положение

Сформираха Регионален щаб за корона вируса, място за паника няма В него влиза и деканът на Медицинския факултет в Бургас

Регионален щаб във връзка с корона вируса бе сформиран в Бургас. Заседанието се проведе в Областна управа по указанията на председателя на Националния оперативен щаб, генерал – майор проф. Венцислав Мутафчийски. В нея участваха представители на здравните власти, болнични заведения, държавни и общински структури. Тя е във връзка с предприетите на национално ниво мерки за ограничаване на корона вирус инфекцията в България и прилагането им на регионално ниво. Такива срещи се провеждат във всички области на страната и имат за цел създаване на добра координация между институциите, набелязване на конкретни дейности за предотвратяване навлизането на заболяването на територията на България.

По време на срещата бе сформиран Регионален щаб, който да стартира работа в случай на нужда. Председател на щаба е директорът на РЗИ – Бургас – д-р Георги Паздеров, а негов заместник и говорител ще бъде доц. д-р Цветан Велинов декан на Медицинския факултет на университет „Проф. д-р Асен Златаров“. Присъстващите единодушно се спряха на доц. д-р Велинов с оглед на богата му експертиза, висок професионализъм и опит.

Бе отчетено, че към настоящия момент на територията на България няма регистрирани случаи на заболели с корона вирус.

Експертите успокоиха, че се взимат всички необходими мерки по граничните пунктове на страната, алгоритъм за работа с конкретни стъпки е изпратен до всички лични лекари. От болничните заведения се очаква да имат готовност за преструктуриране на помещения и осигуряване на болнични легла, в случай на необходимост от изолационни действия при съмнения за заболели от вируса. Обсъден бе и въпросът за личните предпазни средства на медицинските работници. Летищните и пристанищните власти на територията на област Бургас информираха присъстващите, че работят по ясно разписани правила, съгласувани със световните тенденции за противоепидемични мерки.

Експертите отправят апел за спокойствие, да не се всява излишна паника. Към съветите им спадат: преустановяване на пътуванията към епидемиологични зони, спазване на висока лична хигиена, засилване на имунологичната защита, консултирана с личните лекари.

След първата работна среща, ново заседание на щаба ще се проведе, ако обстановката наложи повторното му свикване.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.