Сценарият за 2020 г. е писан от Стивън Кинг

Защита за супермаркети. Обърнете внимание на важен детайл - двете глави чесън, които отблъскват както коронавируси, така и вампири.

Новината, че свирките убиват коронавируса, е фалшива, но никак не вреди

Шегите и закачките с пандемията набират сила

Господ Българина явно е изпаднал в творческа криза и се е допитал до Стивън Кинг за сценария за настоящата година. Това е категоричното заключение на членовете на Световната организация на фаталистите и темерутите (С. О. Ф. Т.).

Наистина трудно е да подредиш толкова фатални за българския народ събития едно след друго: адвента на коронавируса, запора върху търкането на талончетата на надеждата и надвисващата отмяна на националното турне на Лили Иванова идния месец.

“Фатален”, ако помните, е любима дума на Бай Ганьо - докато е журналист, той дава акъл на Гуньо Адвокатина:

“Па да не забравиш да туриш и “фаталния” за българския народ. Дявол да я вземе, много ми се харесва тази дума “фаталния”! Като кажа така ф... ф... фаталния, сякаш че ффащам някого за гушата... Страшно ми се харесва!”

Фанат за гушата от извънредното положение и заключен вкъщи със собствената жена, за да е пълна мъката, българинът отправя отчаян взор към телевизора. Филмовите програми обаче търпят критика, въпреки че се опитват плахо да държат косите ни изправени. Не е зле след новините да пускат по един филм на ужасите за отпускане нервите на зрителите. Туй “Заразяване” на Содърбърг, туй “12 маймуни” на Тери Гилиъм, па “28 дни по-късно” на Дани Бойл, а защо не и “Z-а световна война” с Брад Пит и още и още...

Направете си защитна маска от сутиена на съпругата, е сред практичните съвети в интернет. Обаче един потребител с право се чуди мъжът на комшийката с малките цици кое ще си скрие първо - носа или устата? А лошото е, че има хора дето не можеш да ги разбереш с маски ли са, или не....

Заливат ни и фалшиви новини като “Свирките убиват вируса!”. Има обаче данни, че много мъже по света са злоупотребили и са я представили на партньорките си като съвсем истинска. Лошо няма.

Терасата е интерфейсът на българина към света. Оттам той си хвърля боклука, общува с комшиите и варди някой да не паркира на мястото му пред блока. В карантината тя става сцена на спонтанни кризисни действия - пеене или ръкопляскане за подкрепа на медиците.

Относно пеенето, видният фейсбук зевзек Банко Митев споделя: “Да предупредя съседите: Не пейте по терасите, моля ви! Като знам каква музика слушате, по добре вирусът да дойде...”

Друг пък съвсем резонно пита: “Хубаво ръкопляскаме сега на докторите, ама като отмине кризата, ще се ги бием пак, нали...”

Коментари

Задължително поле