Лихвите ще останат ниски и през 2020 г. Очакваме решение за еврозоната

Туристическото лого върху сирене за износ

Оправдаха контраразузнавач за разгласяване на държавна тайна

Ресторантьори отлагат новите касови апарати 90% са изпълнили изискванията

Премиерът Борисов почете паметта на жертвите на Холокоста

„Газпром“ достави първия милиард кубични метра газ по „Турски поток“

Москва изгони японски журналист за шпионаж

8 важни здравословни съвета за жените

Милка Христова: Подкрепяме доклада за решаване на водната криза в Перник, но ще търсим политическа отговорност

Земетресение от 5, 4 разлюля Иран

Кобе Брайънт загина, но остава в сърцата на милиони

Съдът остави в ареста Олексий, дирен с червена бюлетина за смъртта на украинска активистка Искам да съм под домашен арест, имам 4 байпаса, каза задържаният

Прокуратурата проверява дали самоубилият се в ДАНС мъж не се е опитал да нападне агенцията Носил е пистолет със заличени номера и два пълнителя

Започна участието на премиера в церемонията по повод 75 години от освобождаването на бившия концлагер Аушвиц-Биркенау (ВИДЕО)

Падналият в Афганистан самолет е част от американските ВВС, твърдят талибаните (СНИМКИ и ВИДЕО)

Счетоводните къщи да не приемат пари в брой

Крайният срок за изпълнение на новите изисквания за софтуерите за управление на продажбите е 31 януари.

Всеки СУПТО трябва да е свързан с касов апарат

Счетоводните къщи засега по-добре да не приемат пари в брой от клиентите си, стана ясно на семинар на Националната агенция за приходи по промените в данъчните закони. Причина за това са последните правила за използваните от фирмите софтуери за управление на продажбите в търговските обекти (СУПТО).

Всеки използван от фирмите софтуер за управление на продажбите трябва да е свързан с касов апарат като за всяка продажба трябва да се генерира уникален код и да се дава касова бележка. В счетоводните къщи обаче използват софтуер, който обработва данни за продажби на техните клиенти и съответно подготвят фактури от тяхно име. Ако счетоводната къща има касов апарат, на който да отчита собствените си приходи, за да бъдат спазени всички правила той трябва да е свързан с използвания софтуер. И при обработка на фактури на клиенти, касовият апарат ще отпечатва бележки и ще подава данни в НАП, сякаш това е оборот на самата счетоводна фирма. Затова счетоводните къщи е по-добре да не приемат плащания в брой и да нямат касови апарати, обясниха експертите.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.