Събор на читалищата проведоха в Елена

Съборът на народните читалища в община Елена се утвърди като една добра традиция в края на творческия сезон на читалищните самодейни колективи. Домакин на поредния 17-ти събор бе едно от най-старите читалища в общината – в село Чакали, основано през 1890 г., носещо името на поета Христо Смирненски. На неговата сцена се изявиха близо 200 самодейци от певчески групи, танцови състави и индивидуални изпълнители от 15 читалища.

Както повелява традицията, събитието откри председателят на читалището-домакин Елеонора Иванова, за която повече от 40 години то е втория й дом. След пламенното й слово микрофонът взе нейната внучка, също Елеонора, водеща на богатата петчасова концертна програма, в която участваха от 8 до 88-годишни изпълнители.

Кметът инж. Дилян Млъзев награди с грамоти читалищните председатели и благодари на самодейците за труда и себераздаването да съхранят и обогатяват местните традиции. Изпълнението на българския химн от певческата група „Полифония“ към еленското читалище изправи на крака и публика, и участници, а накрая всички се хванаха на весело хоро.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони