Съветничка на Клинтън се раздели със съпруга си

Хума Абедин и съпругът й Антъни Уайнър

Сочената за най-близка лична съветничка на Хилъри Клинтън Хума Абедин обяви, че се разделя със съпруга си Антъни Уайнър, опозорен бивш политик, предаде Би Би Си. Съобщението на наричаната втората дъщеря на кандидатката за президент Клинтън дойде след новината, че съпругът й изпращал свои полуголи снимки на друга жена, която му отговаряла с подобни свои селфита.

Уайнър подаде оставка като конгресмен след подобен скандал през 2011 г. - една година след сключването на брак с Абедин, която е мюсюлманка от индийско-пакистански произход. Той отново бе хванат да праща снимки и през 2013 г., когато реши да се върне в политиката като кандидат кмет на Ню Йорк.

“След дълъг и болезнен размисъл реших да се разделя със съпруга си в името на щастието на сина ни”, заяви Хума Абедин, която беше зам.-шеф на кабинета на Клинтън в Държавния департамент.

Случаят веднага бе използван от кандидата на републиканците за президентския пост Доналд Тръмп, който обвини конкурентката си в небрежност. В ново национално проучване на Ен Би Си нюз Клинтън води пред Тръмп с 48% одобрение срещу 42 на сто за милиардера.

Коментари

Задължително поле