Съветът на Федерацията на Русия: Ще защитаваме заподозрените в шпионаж русофили в България

Снимка: Уикипедия

Председателят на комисията по международни работи на Съвета на Федерацията на Русия (Сената) Константин Косачев обяви, че е разтревожен от съобщенията за задържани русофили и заяви, че Москва е готова да ги защитава, включително по обществено-политическа линия.

Във Фейсбук той написа: „От България пристигат крайно притеснителни новини. Серия задържания, разпити и обвинения в „шпионаж“ на група активни привърженици на приятелските отношения с Русия".

"Познавам отлично много от тези хора. Направили са много по обществена линия, включително в рамките на Ливадийския форум, който Съветът на Федерацията ежегодно провежда в Крим. Ще разберем за какво става въпрос и ще ги защитаваме решително. По всички линии – дипломатическа, обществено-политическа и, ако е уместно, юридическа“, добавя Косачев.

Освен това той изрази намерението си да поиска изчерпателни оценки на случващото се от международните правозащитници, „занимаващите се с темата за затворниците на съвестта и от съюзническите за България НАТО и Европейски съюз“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Русия