Съдията, който не дава дузпа

Рефер, който не е отсъдил нито една дузпа в 16 ръководени от него двубоя, ще свири големия сблъсък между ЦСКА и „Левски“. Става въпрос за Никола Попов. Арбитърът е сред най-добрите наши съдии. През 2016-та дори бе официално коронясан за №1 сред колегите си у нас.

Попов е получил най-много наряди от БФС през настоящия сезон. Свирил е 16 срещи или с две повече от своите колеги от елита - Ивайло Стоянов, Николай Йорданов и Станислав Тодоров. В тези двубои Попов е вдигнал 74 жълти и само 3 червени картони. Санкционира официално по 4,63 пъти на среща.

От началото на кампанията е ръководил по два мача на ЦСКА и на „Левски“. „Червените“ победиха „Локо“ (Пловдив) с 4:1 и „Берое“ с 3:0. „Сините“ пък направиха 0:0 с „Лудогорец“ и биха с кански мъки „Верея“ с 1:0. Попадението падна в 90-ата минута. Вкара го Давид Яблонски, като при гола останаха съмнения за игра с ръка. В мача на „Левски“ срещу „Лудогорец“ реферът изгони Божидар Митрев и Сисиньо.

Попов обича да свири пред пълни трибуни. Призна го самият той по време на награждаването му за съдия на 2016 година. Бил е главен арбитър на две от последните 5 дербита. В първия случай „Левски“ победи с 2:1, а във втория ЦСКА си върна с класическо 3:0.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ