Съдия Виржиния Петрова ще гледа делото за фалита на КТБ

Отказът на длъжниците да изплатят кредитите си ще се отрази върху сумите, които ще се разпределят между кредиторите на КТБ, твърдят синдиците на банката.

Съдия Виржиния Петрова от VIII състав е избрана да гледа делото за КТБ, съобщиха от пресцентъра на Специализирания наказателен съд.

Делото за фалита на Корпоративна търговска банка влезе в съда. На подсъдимата скамейка застават Цветан Василев и още 17 банкери и финансисти.

Обвинителният акт, дълъг 12 хил. страници, беше преместен от кабинетите на прокуратурата в Специализирания наказателен съд.

Според обвинението делото е уникално, защото е влязло в съда само за година и осем месеца. Другото уникално е, че мозъкът на пирамидата КТБ е Цветан Василев, а двама подуправители на БНБ са му помагали – те също са подсъдими.

Петрова е част от съдебния състав по делото за атентата на летище Сарафово през 2012 г.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (3)

  1. Късметлийка.Делото за атентатът в Сарафово не тръгва поради проблем с призоваването на пострадалите,а по това при толкова подсъдими все някой ще е нередовно призован.

  2. И това дело ще приключи като атентата в Сарафово не случайно го възлагат на въпросната съдия Предрешено е .

  3. Нека да започне това мега-дело, защото Цветан Василев все още е на свобода!

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.