Съдът гледа по съкратената процедура делото срещу Северин Красимиров

Снимка: БНТ/архив

Русенският окръжен съд ще разгледа по съкратената процедура делото на срещу обвинения за убийството на водещата Виктория Маринова - Северин Красимиров. Това решиха магистратите след кратко съвещание.

Съдът прецени, че са спазени всички изисквания процесът да се разглежда по съкратената процедура, приключи разпоредителното заседание и насрочи делото за днес, съобщава "Монитор". В съдебната зала ще бъде изчетен обвинителният акт срещу Красимиров и ще бъдат изслушани пледоариите на прокуратурата, частните обвинители и защитата. Възможно е още днес делото да приключи с присъда.

След началото на делото стана ясно, че близките на убитата Виктория Маринова поискаха общо 450 000 лв. кръвнина от убиеца й. Бяха внесени три граждански иска - от майката, от бащата и от дъщерята на убитата Виктория - София.

Преди заседанието Северин запази пълно мълчание пред журналистите. "Признавам си. Съжалявам много", заяви обаче пред съдията Северин. В съдебната зала дойдоха бащата на убитата Виктория Георги Маринов и свекъра й Румен Максимов.

Минути по-късно пред съдебната зала се появи майката на Северин Надежда. В коридора на Русенския окръжен съд тя започна да се тръшка на земята с викове и писъци "Селяйдин, какво стана". Наложи се охраната да се намеси и да я изведе. Междувременно, защитата на Северин поиска процесът да се гледа при закрити врати, тъй като щяла да бъде изнесена информация свързана с интимния живот на убиеца и жертвата му.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право