Съдът намали паричните гаранции на двама обвиняеми по случая "Nexo"

Снимка: Булфото

Софийският градски съд измени взетите от прокуратурата парични гаранции от по 1 милион лева на двама обвинени по случая "Nexo" и ги намали на 150 000 лв. за Траян Николов и 100 000 лв. за Калин Методиев, предаде БНТ.

Съдът прие, че e налице обосновано предположение те да са съпричастни към част от обема от обвиненията, които са им предявени. Налице са доказателства за създаване на организирана престъпна група с цел извършване на данъчни престъпления и престъпления, свързани с изпиране на пари. Съдът не намира обаче доказателства, че тази организирана престъпна група е целяла извършване на финансови сделки, без съответно разрешение, както и престъпления, свързани с манипулиране на компютърни данни.

Съдът потвърди наложената забрана на двамата да напускат страната, защото има опасност да се укрият, а Траян Николов може да извърши и престъпление. Заради престоя на делото в съда, е продължен и срокът за внасяне на паричните гаранции с 5 дни. Определението е окончателно и не подлежи на жалба и протест.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право