Съдът не пусна плановете за ПФК ЦСКА АД

Софийският градски съд не допусна оздравителните планове за ПФК ЦСКА АД, дадени от Гриша Ганчев и Васил Божков. Решението му подлежи на обжалване в едноседмичен срок. На 8 септември се свиква общо събрание на кредиторите с точка за избор на нов синдик. Това означава, че Дора Милева ще бъде освободена от длъжността.

Ако бизнесмените не обжалват или не спечелят обжалване, то изчезването на ПФК ЦСКА АД е съвсем близо. Дружеството дължи над 30 милиона лева, а през последните седмици дори не се говори повече за оздравителни планове.

Елитният ЦСКА се събуди спокойно след шока във втория кръг на Първа лига - 0:1 от дебютанта "Верея". В Борисовата градина отдават слабата игра и загубата на липсата на опит и пренавиване. На стадион "Берое" в Стара Загора над 2000 фенове на ЦСКА подкрепяха пламенно тима и след края.

Успехът е особено голям за "червения" шампион от 2002 година Александър Томаш. В едва втория си мач като треньор в елита бившият защитник на армейците срази любимия си тим и своя колега Христо Янев, събрал много аплодисменти през миналия сезон. Наставникът на ЦСКА завърши без загуба предишната футболна година, но още във втория двубой на настоящата усети напрежението от факта да си треньор на гранда.

"Аз съм виновен за загубата", каза Янев. Постът на треньора не е поставян под съмнение на "Армията", но историята е безмилостна за наставници от най-различен калибър - нямаш ли успехи в ЦСКА, вратата винаги е отворена за напускане.

Колумбийският защитник Перес е със скъсана връзка на коляното, ще се оперира в Германия, а възстановяването му ще продължи поне два месеца.

Коментари

Задължително поле