Путин и Макрон са обсъдили ситуацията в Украйна и Сирия в телефонен разговор

РИОСВ-Плевен и Басейнова дирекция „Дунавски район“ спряха дейности по почистване на река Вит

Осъдиха двама инспектори от Агенция по храните, взели подкуп

Сестрата на Бергюзар Корел е чистачка в САЩ

Катастрофа между два тира блокира движението на пътя Плевен – София

Калоян Паргов: Притеснява ме омразата в БСП

Ремонт ограничава движението в тунел „Траянови врата“ на „Тракия“ в посока Бургас

ОССЕ: Изборите в Беларус са опорочени

Откриха сифилис на 11-годишно момиченце

АПИ не е възлагала изпълнението на никакви дейности край река Вит, свързани с изграждането на участък от магистрала „Хемус“

Вицепремиерът Марияна Николова ще участва в международнен бизнес форум в Делхи

Велико Търново с богат културен календар и изненади за децата за Коледа

САЩ ще наложи санкции на Египет, ако купи руски изтребители

Хванаха двама извършители на грабежи в столицата

„Ферари“ вика на съд Фетел и Льоклер

Съдът остави в ареста крадец на антики за близо 6000 лв

По искане на Районна прокуратура – Велико Търново съдът взе мярка за неотклонение „задържане под стража“ по отношение на 30-годишен мъж за извършени поредни кражби.
Прокуратурата е привлякла Юлиян Г. в качество на обвиняем за това, че в периода от 9 октомври до 3 ноември 2016 г. във Велико Търново чрез използване на  шперцове за отключване на секретни патрони, отнел от владението на различни собственици движими вещи на обща стойност 5707,62 лв.
От апартамент изнесъл два златни пръстена, оригинален балкански пистолет с богата инкрустация от 18-19 век, 3  реплики на балкански пистолети, оригинална кутийка с капсули, награден сребърен часовник със златна вложка от 1894г., 3 възрожденски сребърни пръстени, личен турски сребърен печат, медна реплика на антична монета и 200 евро, всички вещи на обща стойност 3715,16 лв.
От  друго жилище откраднал сребърни накити,  ключ за лек автомобил – всички вещи на стойност 1992.46 лева.
Съдът прие доводите на прокуратурата, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че обвиняемият е извършил престъплението, за което е привлечен като обвиняем и за което е предвидено наказание лишаване от свобода от пет до петнадесет години. Налице е реална опасност той да извърши престъпление и да се укрие – има предишни осъждания, не живее на постоянния си адрес в гр. Габрово, с неустановено местонахождение е, поради което е бил обявен за общодържавно издирване. Предвид на това, съдът взе мярка за неотклонение „ задържане под стража“ спрямо лицето.
Определението подлежи на обжалване.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.