Съдът остави за постоянно в ареста британския турист, нападнал човек с увреждания в Слънчев бряг

Съдът в Несебър реши да остави за постоянно в ареста 27-годишния английски турист Дани Джеймс, който буйства в хотел в Слънчев бряг и наби друг турист с увреждания.

Мотивите на съда бяха, че той е проявил упоритост при извършване на престъплението, а майка му е признала, че двамата много работят в Англия и идват на почивка в България, за да разпускат с алкохол.

Според държавното обвинение младежът трябва да остане в ареста, защото може да се укрие, след като почивката му вече е свършила.

 

Пред съда той е заявил, че искрено съжалява и не е агресивен човек. Обяснил е, че е изпил няколко питиета и не помни какво се е случило. Поискал е да бъде освободен под парична гаранция от 10 000 лева.

Майката на подсъдимия британец, която е станала свидетел на инцидента, е напуснала страната ни. В съдебната зала присъстваха бабата и дядото на младежа.

"Нищо не знаем. Бяхме на почивка в Слънчев бряг и не сме го виждали от Англия. Разбрахме, че е задържан. За какво, не знаем", посочи дядото на момчето, а според баба му той е прекрасен човек.

Коментари

Задължително поле