Скандал за вещи довел до убийството на Кремена

Борислав влезе в съда, окован с белезници и скрито под качулка лице.

Съдът задържа под стража обвинения за зверството съпруг

Скандал за вещи е довел до убийството на Кремена Николова , за което бе арестуван съпругът й Борислав. Това стана ясно на заседание на Варненския окръжен съд, който по искане на прокуратурата задържа под стража 41-годишния мъж. Той е обвинен, че на 24 февруари е причинил по особено жесток и мъчителен начин смъртта на жена си.

За деянието законът предвижда от 15 до 20 г. до доживотен затвор без право на замяна.

След 6 г. брак, осеян с множество конфликти, двойката е била пред развод по взаимно съгласие. Два дни преди делото Борислав отишъл в квартирата на ул. "Никола Кънев" 32 да си прибере багажа, но това станало повод за поредната семейна кавга, разказа служебният му защитник Енчо Енчев. Според него Борислав е признал, че ударил три шамара на жена си, а после викнал майка си, за да прекрати разправията. Когато двамата си тръгнали, Кремена не била в безпомощно състояние, защото заключила вратата. Преди това се качила при хазяите, но не поискала помощ, заяви адвокатът. Той се учуди защо не е направена съдебно-медицинска експертиза на Борислав, по чието тяло също би трябвало да има белези от тежкия побой.

"Няма основания клиентът ми да се сочи като автор на престъплението. Това е първосигнална, бърза и удобна версия, която обвинението ползва за реклама предвид пресните промени в НК, касаещи криминализирането на домашното насилие", заяви защитникът и поиска домашен арест за Борислав. Въпреки че е с чисто съдебно минало, той многократно е бил предупреждаван с полицейски протоколи заради агресивното си поведение спрямо жена си и ако е на свобода, има риск да се укрие или да извърши друго престъпление, опонира прокуратурата. Оттам посочиха, че 40-годишната жена е издъхнала от масивен мозъчен кръвоизлив. Рани имало и по цялото й тяло. "Не знам какво да кажа", лаконичен бе пред съда Борислав, който криеше лицето си зад качулка.

В кулоарите на съда и.д. окръжният прокурор на Варна Радослав Лазаров коментира нападките на защитата на Борислав така: "Обществото трябва да знае, че домашното насилие освен недостойно е вече и престъпно. Това не е реклама, това са факти. Авторството на деянието е установено към момента достатъчно, за да вземе съдът най-тежката мярка за неотклонение". Определението на Варненския окръжен съд може да се обжалва пред Апелативния на 5 март.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право