Дневен хороскоп на Алена за сряда, 22.01.2020

На 22 януари 2020 да почерпят

Джеф Безос отново е най-богатият човек в света

КНДР ще къса всички връзки със света

В САЩ проверяват първи случай на китайския коронавирус

Европейската транспортна комисия прие споразумението по пакета „Мобилност“

България е котенце, Хърватия – дракон

Владимир Путин назначи новото правителство на Русия (ВИДЕО) Ключови министри запазиха постовете си

Премиерът Борисов се срещна с президента на „Лукойл“ Вагит Алекперов

Бърза смърт идва от Китай Новият коронавирус покоси над 291 души

Президентите Румен Радев и Реувен Ривлин обсъдиха партньорството в иновациите, сигурността и добрите практики

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в сряда, 22 януари 2020

150 милиона долара за „1917”

Зам.-председател на Комисията за финансов надзор подаде оставка

Тракийски университет привлича студенти с нови специалности

Съдът отмени акт на данъчни – тайни клиенти Пазарували бикини и анцуг

Данъчни инспектори изловиха търговец без касов апарат, като си купиха долнище на анцуг и бикини от големия пазар в шуменското село Хитрино. Продавачът не им издал нито касова бележка, нито бон от кочан. Не е ясно точно колко лева са платили за бельото и спортната дреха мнимите клиенти, но едноличният търговец бил наказан с глоба 3 000 лв. Преди дни Районният съд в Шумен е обезмислил труда на експертите от ЦУ на НАП-Варна, защото е отменил санкцията за бизнесмена на дребно. Решението може да бъде обжалвано, ако от отдел „Оперативни дейности“-Варна са недоволни от решението на съда.

Търговецът дошъл да пласира стоката си от Разград, но в деня на проверката – 4 ноември м.г., не носел касовия си апарат. Като обжалвал санкцията пред съда изтъкнал уважителна причина, но не това е смилило магистратите. Според тях глобата, макар и в минималния по закона размер, е несъразмерно висока за извършеното нарушение. Освен това, гафът бил първи за сергията на разградчанина и според съдия Пламена Недялкова е следвало да бъде предупреден, че при повторно нарушение ще бъде санкциониран. В решението си тя обявява, че предупреждението не означава оневиняване. „По този начин биха се изпълнили целите на наказанието – да предупреди и превъзпита нарушителя към спазване на установения правов ред и да въздейства възпитателно и предупредително върху останалите граждани“, пише в решението, с което се отменя наказателното постановление като незаконосъобразно.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.