Съдът постанови задържане под стража за 27-годишен мъж пребил жена в Стара Загора

По искане на Районна прокуратура - Стара Загора съдът взе постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Милен Г., на 27 г., привлечен като обвиняем по досъдебно производство за причиняване на средна телесна повреда - престъпление по чл.129,ал.2 във връзка с ал.1 от Наказателния кодекс. Това съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

На 12 ноември 2016 г., около 1,30 часа, в нощно заведение в гр. Стара Загора, обв. Милен Г. се запознал с 24-годишна жена. Около 6 часа сутринта той и двама негови приятели предложили на жената да я откарат до дома й. Тя се съгласила и се качила в автомобила на обвиняемия, управляван от негов приятел. Вместо в дома й пострадалата била откарана на безлюдно място в парк „Митрополит Методи Кусев“, където обв. Милен Г. поискал да му направи фелацио. Пострадалата отказала категорично, което ядосало обв. Милен Г. Той насила я извадил от паркирания автомобил и й нанесъл побой, вследствие на който жената получила множество травматични увреждания – прорезни рани в областта на лицето и счупване на левия крак. Обвиняемият и приятелите му изоставили пострадалата в безпомощно състояние и избягали от местопрестъплението.

По-късно пострадалата успяла да се придвижи до пътя, водещ до МБАЛ “Тракия“, където била намерена от екип на автомобил за Спешна помощ. Пострадалата била транспортирана в болничното заведение в тежко състояние.

В хода на разследването под ръководството на Районна прокуратура – Стара Загора се установява, че обв. Милен Г. е извършил престъпното деяние.

Същият не е криминално проявен и до момента не е осъждан. Районен съд - Стара Загора е преценил, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че Милен Г. е извършил престъплението, за което е привлечен като обвиняем и съществува реална опасност да се укрие или да извърши друго престъпление. Взетата спрямо Милен Г. мярка за неотклонение “задържане под стража” може да се обжалва и протестира пред Окръжен съд-Стара Загора.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право