Съдят автоджигит, убил човек на пътя със 145 км/час

28-годишен автоджигит ще бъде съден за втори път за убийство на човек на пътя. Варненската окръжна прокуратура внесе в съда обвинителен акт срещу Бейтула Исмаил от Дулово, който на 28 август причини зверска катастрофа на изхода на магистрала "Хемус" към Варна, в която загина 23-годишният футболист от Суворово Николай Терзиев.

Той работел като разносвач на пици и пътувал със служебен "Шевролет" в дясната лента, когато Бейтула го връхлетял отляво с тунингования си "Фолксваген Голф". От удара колата на Никола разкъсала металната мантинела и се преобърнала по таван в стръмна отбивка на магистралата. Младежът загинал на място от тежка комбинирана травма.

Преди да загуби контрол над автомобила си и да предизвика катастрофата, Бейтула е карал в лявата лента с 215 км/час при разрешени 80 км/час, се посочва в обвинителния акт. Съдебно-медицинските експертизи установили, че виновникът и жертвата са били трезви и не са ползвали наркотици. Бейтула обаче има зад гърба си една присъда за причиняване на смърт на пътя по непредпазливост, по която вече е реабилитиран, както и множество актове за шофиране с превишена скорост, съобщиха от пресцентъра на апелативната прокуратура във Варна.

В момента той е на свобода под гаранция от 5000 лв., като му е забранено да напуска страната и му е отнета книжката. Ако бъде признат за виновен, подсъдимият може да бъде наказан с от 2 до 6 г. лишаване от свобода.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право