Съдят двама млади мъже за отглеждане на канабис в оранжерия в пловдивско село

Окръжна прокуратура-Пловдив внесе в съда обвинителен акт спрямо 27-годишния Борис Г. и 29-годишнияДимитър К. за това, че като извършители и в съучастие държали с цел разпространение високорискови наркотични вещества -  12,235 кг марихуана на обща стойност 73 410 лева, което се явява престъпление по чл. 354а ал.2 във връзка с ал. 1  във връзка с чл.20 от Наказателния кодекс.

По делото е установено, че двамата млади мъже отглеждали марихуаната в оранжерия в двор на къща в село Леново. В нея били поставили вентилатори, препарати и бидони с течност, необходима за растежа на растенията. Обвиняемите отглеждали марихуаната до края на септември 2016 г., когато я обрали, разпръснали да изсъхне, след което я завързали на снопове.

При акцията на служители на Областна дирекция на МВР-Пловдив на 20 декември 2016 г. в имота било извършено претърсване и  били иззети наркотичните вещества и пособия за тяхното отглеждане. Спрямо Димитър К. е взета мярка за неотклонение „задържане под стража“, а спрямо Борис Г. - мярка за неотклонение „парична гаранция“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право