Съдят изверг, изнасилил самотна пенсионерка

Снимка: Архив

46-годишен полуграмотен рецидивист отива на съд за брутално изнасилване на самотна пенсионерка, съобщиха от Апелативната прокуратура във Варна. Красимир И. извършил престъплението на 6 октомври 2017 г. Късно вечерта влязъл в двора на 77-годишната жена. Тя чула шум и излязла на провери какво става. Видяла Красимир, но била без очила и го оприличила на свой познат, който през лятото й помагал в работата по двора.

Насилникът се възползвал от объркването и нападнал жената. Избутал я в къщата, с множество удари по тялото и главата сломил съпротивата й и я изнасилил. После си тръгнал. При борбата от джоба му изпаднал портфейл, в който имало бележки с телефонни номера и имена на негови познати. На другата сутрин съседка видяла пострадалата и се стъписала от синините по лицето й. Жената обяснила, че неин познат я е пребил предната вечер. Комшийката викнала полиция и медицински екип, пред които бабата признала, че е била изнасилена. Първоначално полицаите задържали мъжа, когото тя посочила, но бързо установили, че друг е автор на престъплението. Очевидци разказали, че малко преди нападението са видели Красимир да обикаля с коня и каруцата си край дома на самотницата.

ДНК експертиза доказала, че той я е изнасилил. Според обвинението Красимир е с начално образование и е осъждан и преди, включително за сексуално посегателство върху самотни възрастни жени. За престъплението той може да получи от 2 до 8 г. лишаване от свобода. Предстои делото срещу него да бъде насрочено за разглеждане във Варненския районен съд.

Коментари

Задължително поле