Съдят крадци, грабили и малтретирали чужди туристи

Снимка: Архив

Окръжна прокуратура – Бургас предаде на съд трима души- Николай Б., Мариян Г. и Даниел Г. Те са обвинени за това, че за времето от 03:00 ч. до 03:30 ч. на 08.07.2018 г., в Слънчев бряг, отнели чужди движими вещи от чужденци и малтретирали жертвите.

На алея от страна на хотел „Барсело“, пред портите към басейна, отнели чужди движими вещи на обща стойност 919 лв. от владението на немски гражданин. За целта употребили сила – извити са двете му ръце, след което е бил претърсен, и отнели чужда движима вещ на стойност 1017 лв. от владението на друг немски гражданин, който притискали с ръка през врата към земята и заплашили да даде всичко ценно. На алея между х-л „Виктория Палас“ и „Палас“ в съучастие си като съизвършители, отнели чужди движими вещи, на стойност 17 лв. от владението на британски поданик, като първо му нанесли юмручен удар в лицето, а главата му притискали към земята. Вещи, на обща стойност 246 лв. отнели и от друг англичанин, когото също съборили на земята и издърпали чантата му.

Даниел Г. е обвинен и за това, че на 11.07.2018 г., в к.к. „Слънчев бряг“, в апартамент, в гардероб на спално помещение, без надлежно разрешително, държал високорискови наркотични вещества с цел разпространение (близо 146 гр. коноп) на стойност 875 лв. и 6.6 грама метамфетамин, на стойност 165 лв. – престъпление по чл. 354а, ал. 1, предл. 4-то от НК.

Окръжен съд – Бургас е насрочил заседанието си за 18.12.2019 г.

Коментари

Задължително поле