Съдят мъж, запалил умишлено апартамент във Велико Търново

Районна прокуратура – Велико Търново внесе в съда обвинителен акт срещу мъж за палеж на чужд апартамент.

Обвинението срещу Г. С. е за това, че на 30 март миналата година е запалил апартамент, собственост на В. П. и К. Х., и намиращите се в него вещи– имущество на обща стойност 40 565,00 лева. Нанесените вреди на обща стойност 2070,94 лева от опушени стени, таван и под, както и изгорял паркет, унищожени стъкла на прозорец и балконска врата, обгоряла дограма на прозорец, обгоряла, напукана и нападала мазилка по стени и таван.

Обвиняемият е осъждан. Г.С. бил във влошени отношения с бившия съпруг на Д.Х.

В злополучния ден обвиняемият бил във Велико Търново и употребил алкохол. Около 18,00 часа тръгнал да се прибира и минал покрай дома на пострадалите. Решил да влезе вътре и да набие Д. Х. Качил се на първия етаж в блока и безпроблемно влязъл в жилището на пострадалите през входната врата, която не се заключвала. След като обиколил всички помещения и не открил никой, се ядосал. Взел решение да запали апартамента и по този начин да отмъсти на Д.Х., за който знаел, че живее там. Влязъл в едната спалня и със запалка запалил юрган, който започнал да гори. По същия начин подпалил в хола дамаската на фотьойла и в кухнята – дивана. След това си тръгнал.

Възникналият пожар бил забелязан от съседи, които позвънили на телефон 112. Единствено благодарение на своевременните действия на пожарникарите било спряно разпространението на пожара.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

Коментари

Задължително поле