Съдят мъж, затрил от бой половинката си

Снимка: Архив Труд

След зверството Атанас снимал трупа и седнал да си допие ракията

Варненският окръжен съд даде ход на наказателно дело срещу 58-годишен мъж от пазарджишкото с. Мало Конаре, обвинен с убийството на половинката си, извършено по особено жесток и мъчителен за жертвата начин.

В разпоредително заседание Атанас Георгиев поиска делото да се гледа по общия ред с разпит на всички свидетели и вещи лица. Той се запознал с 51-годишната варненка Йорданка Андонова през лятото на 2018 г. чрез фейсбук.

След близо година виртуална връзка заживял с нея в квартирата й във варненския кв. Аспарухово. Жената ходела на работа и го издържала, а той прекарвал дните си у дома. След месец съжителство двамата започнали често да се карат.

На 8 август 2019 г. вечерта седнали да се черпят с ракия. След няколко чашки между двамата избухнал поредния скандал. Вбесеният Атанас налетял с юмруци на Йорданка. Удрял я яростно по главата и гърдите и накрая я удушил. След това направил с мобилния си телефон няколко снимки на трупа и продължил да пие ракия. Наливал се чак до следобеда на следващия ден, когато звъннал на дъщеря си и й съобщил, че Йорданка е починала.

След подаден сигнал на тел. 112 полицаи открили в дома безжизненото тяло на жената и задържали Атанас. Направили му тест с дрегер, който отчел 3,35 промила алкохол.

Подсъдимият е в ареста от 12 август миналата година. Зад гърба си той има три влезли в сила присъди за кражби. Убийството извършил в изпитателния срок на последната, наложена му от Пловдивския районен съд на 28 февруари 2018 г. след одобрено споразумение. Тогава Атанас е бил осъден на 8 месеца лишаване от свобода, отложени с 3 г. за катастрофа, при тежко пострадал мъж.

За престъплението, в което е обвинен сега, Атанас Георгиев може да получи от 15 г. лишаване от свобода до доживотен затвор без право на замяна. Следващото заседание по делото срещу него е насрочено за 4 март.

Коментари

Задължително поле