Съдят овощар, спипан със 70 чувала с марихуана за близо 300 000 лева

Снимка: Архив

Обвиняемият сам отглеждал растението в плантации землищата на великотърновски села

Окръжна прокуратура - Велико Търново внесе в съда обвинителен акт за държане на наркотици в особено големи размери.

Обвинението срещу Боян Ковачев е за това, че на 9 ноември миналата година в лясковското село Джулюница е разкрит, че държи с цел разпространение високорисково наркотично вещество. Марихуаната, която била натъпкана в 70 чувала, се оказала с общо тегло 48 604 грама на стойност 291 624 лв.

Ковачев решил покрай селскостопанската си дейностс плодни дръвчета, да отглежда и марихуана. Конопените растения засадил в местности между няколко села, като ги поливал и торял, а впоследствие – прибирал и сушил. Готовата марихуана държал в дома си, като в няколко случая през 2017г. той давал на друго лице различни количества от нея за продажба, а после получавал парите от реализацията й.

По получен оперативен сигнал до правораздавателните органи на било извършено претърсване в жилището на обвиняемия, при което е намерен наркотика. Тогава при мащабната акция бе задържан негов съучастник, в чийто дом бяха открити 40 чувала с марихуана. В ареста се озоваха и двама полицаи, заподозрени, че разпъват чадър над наркодилърите.

Предстои насрочвана на делото за разглеждане от съда.

Коментари

Задължително поле