Съдят рецидивист за кражба на дрехи от мол

Снимка: Архив

39-годишен варненец, препитавал се чрез кражби, ще бъде съден заради задигнати дрехи от голям търговски център, съобщиха от прокуратурата. Мариан Я. извършил престъплението на 10 януари, докато бил в изпитателен срок по предходна присъда. Влязъл в магазин на известна търговска марка в Grand Mall Варна с намерението да поднови гардероба си, без да плаща.

Взел две якета и три пуловера и се усамотил в пробната. Забавил се дълго там и излязъл видимо по-дебел. Бдителен служител, предупреден, че в последно време в обекта стават кражби, забелязал подозрителното поведение на клиента и промяната във вида му и сигнализирал полицията. Униформени спрели за проверка Мариан пред магазина. Оказало се, че под дънковото си яке той е навлякъл друго, а около кръста му бил увит пуловер. За да не го спипат на изхода, изрязал алармата и етикетите на задигнатите облекла и ги натъпкал в джобовете на другото пробвано яке.

Подсъдимият има дълго съдебно досие и ако бъде признат за виновен от варненските районни магистрати, може да получи от 1 до 10 г. лишаване от свобода, уточниха от прокуратурата.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право