Съдят рецидивист за опит да внесе наркотици в затвора

Снимка: Архив

37-годишен рецидивист отива на съд за опит да разпространи дрога във Варненския затвор, съобщиха от Окръжната прокуратура.

Бисер Ат. извършил престъплението на 17 юни 2017 г. - седмица, след като излязъл на свобода. Зад решетките се сприятелил със съкилийник и решил да го снабди с наркотици. Свързал се с майката на приятеля си от чужд телефон и се представил като Иван. Помолил я, като ходи на свиждане, да предаде торбичка с хранителни продукти, предназначена за друг затворник. В уречения ден дал пратката на жената, но надзирателите открили вътре 10 топчета марихуана и таблетка с метаамфетамин, натъпкани в две запалки.

Започнало разследване, а междувременно Бисер отново влязъл в затвора за 2 г. заради кражба на кола. В стаята за свиждане той се засякъл с майката на своя приятел. Тя разпознала в Бисер мъжа, който й се представил като Иван и така авторът на престъплението бил разкрит.

Ако бъде признат за виновен, го очаква наказание от 5 до 15 г. лишаване от свобода и глоба от 20 000 до 100 000 лв., тъй като деянието е извършено в условията на опасен рецидив, уточниха от прокуратурата.

Коментари

Задължително поле