Съдят три горнооряховки, източили банковите карти на свой познат

Снимка: Архив

Окръжна прокуратура – Велико Търново внесе в съда обвинителен акт срещу три жени, ползвали неправомерно дебитна и кредитна карти на познат.

Обвинението срещу К. Г, Р. К. и И.Д. е за това, че на 02.02.2018 г., през периода от 19.15 ч. до 19.30 ч. в гр. Горна Оряховица, в съучастие, при условията на продължавано престъпление на пет пъти използвали два платежни инструмента - дебитна и кредитна карти, като изтеглили на няколко пъти общо сумата от 860 лева, без съгласието на титуляра.

Обвиняемите се познавали с пострадалия и често гостували в дома му, заради това, че ги черпел с алкохол и храна. При една от поредните им срещи пострадалият, след употреба на алкохол се хвалил, че има пари по банковите сметки на картите си. Обвиняемите решили, че е възможно да присвоят пари, като му вземат банковите карти и ПИН-кодовите им. На 02.02.2018 г. трите отново посетили пострадалия в дома му. Мъжът напазарувал, за да ги посрещне и останал без пари в брой. Около 14.00 часа обвиняемите го помолили да отиде до магазина за още храна, алкохол и цигари. Той се съгласил и отишъл да закупи исканите стоки заедно с обвиняемата К.Г., която видяла ПИН кода на картите и ги запомнила. Почерпката продължила, а К. Г. споделила на съучастничките си, че знае ПИН кода. Трите обвиняеми изчаквали пострадалия да бъде повлиян от алкохола и да заспи и взели от портмонето му двете банкови карти. След като напуснали апартамента обвиняемите отишли до най-близкия банкомат и на няколко пъти изтеглили пари от двете карти.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

Коментари

Задължително поле