Съдят фелдшер за смърт на пациент

Фелдшерът зарязал пациента в коридора на Спешна помощ в Петрич.

Два пъти оперирали пострадалия в “Пирогов”

Зарязал ранен с черепно-мозъчна травма на пейка в Спешния център в Петрич

Внесоха обвинителен акт

Фелдшер от Петрич ще се изправи пред съда заради немарливост, довела до смъртта на пациент. Окръжна прокуратура - Благоевград внесе обвинителен акт срещу 68-годишния С. Д., който не помогнал на пострадал с черепно-мозъчна травма.

На Бъдни вечер - 24 декември 2017 г., 50-годишният С. С. бил в заведение в близост до дома му на ул. “Яворов” в Петрич. Пийнал си и си тръгнал. Около 2,30 ч мъжът бил открит от случаен минувач в безсъзнание на улицата. След няколко минути на място пристигнала линейка с обвиняемия фелдшер С. Д. След поставена инжекция за понижаване на кръвното и носна тампонада пострадалият бил транспортиран до Спешния център в града.

Докато дежурният лекар бил зает да преглежда друг пациент, фелдшерът оставил С. С. да лежи на пейка в съседния коридор и заминал на друг сигнал, без да информира никого и без да го записва в журнала. Всички мислели, че пациентът е само пиян и го изпратили вкъщи, но там състоянието му се влошило. Той бил откаран в “Пирогов” и спешно опериран два пъти, но лекарите не могли да го спасят.

Според тройната съдебномедицинска експертиза, смъртта на пациента се дължи на тежка черепно-мозъчна травма, от която С. С. изпаднал в кома.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право