Съдят 29-годишен травестит за блудство с дете, закана за убийство, хулиганство и увреждане на чуждо имущество

Подсъдимият посрещнал полицията, облечен в булчинска рокля

Районна прокуратура-Пловдив внесе в в понеделник в съда обвинителен акт спрямо 29-годишния травестит Благовест Молев, който е подсъдим за блудство с дете, закана с убийство, хулиганство и повреждане на чуждо имущество.

Срещу 29-годишния пловдивчанин са повдигнати 4 обвинения. Първото е за това, че е извършил действие с цел да възбуди и удовлетвори полово желание без съвкупление по отношение на лице, ненавършило 14-годишна възраст – престъпление по чл. 149 ал. 1 от Наказателния кодекс. Второто е за това, че се заканил на другиго с убийство и това би могло да възбуди основателен страх за осъществяването му – престъпление по чл. 144 ал.3 пр. 1 във връзка с ал. 1 от Наказателния кодекс. Третото е за това, че противозаконно е повредил чужди движими вещи – престъпление по чл. 216 ал. 1 от НК, а четвъртото - за това, че при условията на продължавано престъпление е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото – престъпление по чл. 325 ал.1 във връзка с чл.26 ал.1 от Наказателния кодекс.

Всичко започнало на 13 юли 2016 г. във вход на жилищен блок в Пловдив, където Благовест Молев  извършил блудствени действия с малолетно момче, за което бил подаден сигнал в Първо РУ на МВР. Две месеца по-късно - на 18 септември 2016 г. в жилищния блок в Пловдив, където живеел, подсъдимият изритал няколко пъти вратата на апартамента на своя съседка, счупил звънеца и отправил следните заплашителни изрази към жената: „Ей, този път ще те убия, ще те размажа“, „Сега влизам, никой няма да може да те спаси“ и др., като неговите действия били чути и от други свидетели. За случая бил подаден сигнал в Първо РУ на МВР-Пловдив. На място пристигнали полицейски служители, които констатирали счупения звънец и заварили жената, която живеела в апартамента, силно разстроена от действията на обвиняемия. Те позвънили на вратата на Благовест Молев, като той излязъл от жилището си, облечен с булчинска рокля. Същият бил отведен в районното управление за изясняване на случая, но след това отново освободен.

Сагата продължила на 21 октомври 2016 г., когато повредил вратата на апартамента на същата съседка в блока, като отправял силни удари с крак и засегнал целостта на лайсната и секретната брава. Двама от съседите в блока излезли да видят каква била причината за нарушеното спокойствие във входа, направили забележка на обвиняемия и отишли до апартамента, за да установят какво се е случило.Те видели, че съседката им била силно разтревожена и треперела от страх, след което подали сигнал в полицията.

Едва след това случай срещу Благовест Молев е взета мярка за неотклонение „задържане под стража” от съда по искане на Районна прокуратура-Пловдив. По досъдебното производство са били извършени няколко експертизи, разпитани свидетели и др.

Коментари

Задължително поле