Съд за банда подкупни чиновници от ДАИ (ОБЗОР)

Специализираната прокуратура внесе в спецсъда обвинителен акт срещу организирана престъпна група за подкупи, ръководена от бившия шеф на Изпълнителна агенция “Автомобилна администрация” (бившата ДАИ) Цветелин Цветанов.

Бандата от чиновници бе ударена в края на март 2016 г. Тогава при обиски в квартирата на Цветанов бяха намерени 175 000 лв., а в тайник в дома на тъста му в Долни Дъбник - още 401 000 лв.  На бившия шеф на ДАИ са повдигнати общо седем обвинения. Той ще отговаря и за два подкупа, взети докато е бил началник на областната служба в Плевен.

Като участници в групата са предадени на съд още 7 души: Соня Христова, Цветелина Димчева-Дойчинова,Тихомир Вълчев, Пламен Ангелов, Емил Иванов, Венцислав Генов и Цецка Димитрова, повечето от които са служители на ДАИ. Вълчев е бивш шеф на общинския съвет в Роман.

Според спецпрокуратурата групата на Цветанов действала от февруари 2015 г. Чиновниците събирали такса “спокойствие” от превозвачи, за да не проверяват техни пунктове, учебни центрове и автомобили. Вземали рушвети и за манипулиране на изпити за категории и лицензи, за назначаване на служители в агенцията и др.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право