Съд оправда обвинен в грабежи на проститутки

Добричкият окръжен съд /ДОС/ оправда подсъдим по дело за грабежи на проститутки. Ганчо Г., който чакаше процеса си зад решетките, бе освободен по разпореждане на магистратите още в съдебната зала, като мярката му за неотклонение бе променена в "подписка".

29-годишният мъж бе обвиняем за две посегателства, извършени от 5 до 7 май 2016 г. на околовръстния път в Добрич. Потърпевши били две магистрални жрици на любовта. След заплаха с газов пистолет едната се разделила с мобилния си телефон, оценен на 62 лв., а другата - с оборота си от 250 лв. Първоначално жените не подали жалби в полицията. Месец по-късно обаче едната била задържана, след като я засекли с клиент край пътя. Униформените я отвели в районното, за да й съставят предупредителен протокол. Там тя видяла табло със снимки на издирвани лица и разпознала на една от тях нападателя си.

Разказала на полицаите за грабежа и посочила снимката на Ганчо Г. По-късно това сторила и колежката й. Така срещу мъжа било повдигнато обвинение за двата набега. Въпреки свидетелските показания няма безспорни доказателства, че Ганчо Г. е автор на престъплението, прецени обаче съдът.

Той отхвърли и гражданските искове на двете потърпевши от 5000 лв. Мотивите за оправдателната присъда ще бъдат изготвени в законовия срок, като тя може да се обжалва или протестира пред Апелативния съд във Варна, допълниха от ДОС.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България