Съмнения в ГЕРБ, дали ветото на Радев не е свързано с Елена Йончева

От ГЕРБ се усъмниха дали ветото на президента върху промени в Закона за банковата несъстоятелност не е свързано с Елена Йончева и липсата й на отговор на въпроси, свързани с източването на КТБ. Това коментира пред журналисти Делян Добрев.

Президентът има право по Конституция да налага вето на всеки закон, който прецени, посочи депутатът от ГЕРБ. Не сме се запознали с мотивите, когато се запознаем, можем да ги коментираме конкретно, добави той.

"Това обаче, което сега ни кара да се замислим, е дали това вето не е свързано с бивши членове на неговия екип, говоря за Елена Йончева и за липсата й на отговор на въпроса участвала ли е тя в съдружие 50 на 50 с офшорка - тя внася 5000 лева, офшорката внася 315 хиляди лева. Тази офшорка се представлява от Зорница Блъскова, която по информация от интернет е съдружник в една друга фирма с Георги Георгиев, за която фирма докладът на "Аликс партньрс" сочи, че е източила 42 млн.лева от КТБ", коментира Делян Добрев.

Не получихме отговор на тези въпроси, а в същото време президентът се изказва много ласково по отношение на Йончева и затова у нас остава горчивина дали това вето не е свързано и с нещо такова, добави той.

По-рано днес държавният глава върна за ново обсъждане текстове от промените в Закона за банковата несъстоятелност, свързани с КТБ. Президентът възразява срещу разпоредби, които, според него, преуреждат с обратно действие, в нарушение на правовата държава, настъпили правни последици, придобити права и погасени задължения.

Коментари

Задължително поле