Съпругата на лекаря, който уби крадец: Трябва да имаш право да се защитиш в дома си

Съпругът ми никога не е отказвал помощ на никого. Щом му се обадят по телефона от болницата, той отива. Случвало се е да ни се провалят планове, защото той трябва да се отзове. Това разказа съпругата на д-р Иван Димитров, който беше арестуван за убийството на крадец, по Нова ТВ.

Очаква се , за втори пореден ден, на демонстрация в защита на лекаря. Те смятат, че Димитров е застрелял нахлулия в дома му рецидивист при самоотбрана и в защита на съпругата и двете си деца.

"Когато те нападнат в дома ти, трябва да имаш право да се защитиш", заяви Жулиета Димитрова и си пожела мъжът й да си е вкъщи за рождения ден на дъщеричката им.

Тя разказа, че е разбрала какво се е случило на другия ден след стрелбата: "На сутринта мъжът ми каза, че отива на работа. Разбрахме се да се чуем по-късно, но той не ми вдигна телефона. А после видях полицаите, които ми казаха, че той е задържан за разпит".

"За трети път обират дома ни. Досега не е имало задържани. Голямата ни дъщеря е на 6 годинки, а малката е на 2 годинки и половина. Нищо не знаят и се старая да не разбират. Голямата задава повече въпроси. Казвам й, че татко й има работа", заяви тя и допълни, че не знае съпругът й да има оръжие.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право