Съпругът на Мейзер с двойна примка около врата

Съпругът на Анита Мейзер се опитал да скъса с мускулите на врата си двойна примка и това било фатално за живота му. Това заявила в показанията си скандалната миска, която е обвинена в убийство по непредпазливост на мъжа си Николай Димов. Новите подробности да смъртта на културиста разкри пред „Труд“ адвокатът на Анита Мейзер - Олег Атанасов.

Според защитника миската правила опити да го убеди да спре със силовите упражнения, но той настоявал. Първо двойката надянала на ръцете и краката на Димов т. нар. свински опашки, които вече са известни като мейзерки. Така завързан, мъжът успял да скъса първата стяжка на врата си и искал да продължи с две, но се стигнало до трагичното задушаване. Доказано е, че няма умисъл в причиняването на смъртта на културиста и че тя е настъпила вследствие на задушаване, каза още адвокатът. В четвъртък защитата на Анита Мейзер е внесла обжалване на решението на Варненския окръжен съд, който в сряда й наложи арест.

Прокуратурата повдигна обвинение за убийство по непредпазливост. Ако бъде призната за виновна, Мейзер я заплашва затвор от две до осем години. Срещу нея има и второ обвинение - за предложен подкуп от 30 000 евро на полицаи, за да не бъде задържана.

Според всички приятели и близки на починалия Николай Димов той е бил упоен и удушен. Все още не са готови резултатите от съдебно-химическата експертиза, които ще дадат някои отговори по казуса.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право